Primul om injectat cu un vaccin anti-cancer: rezultate surprinzătoare

Un vaccin anti-cancer este visul oamenilor de știință de pretutindeni. Medicamentul, CF33-hNIS, cunoscut și sub numele de Vaxinia, este un virus oncolitic. Potrivit oamenilor de știință, este un virus modificat genetic care este conceput să infecteze și să omoare selectiv celulele canceroase, în timp ce le scutește pe cele sănătoase.

Primul om injectat cu un vaccin anti-cancer: rezultate surprinzătoare

În premieră mondială, unui pacient i-a fost administrat un tratament experimental al cancerului. Oamenii de știință speră că testele vor dezvălui, în cele din urmă, dovezi ale unor noi alternative pentru combaterea cu succes a tumorilor canceroase din corpul uman.

Virusul modificat funcționează prin pătrunderea în celule și duplicarea lui. După ce celulele infectate explodează, eliberând mii de noi particule de virus care acționează ca antigene, acesta stimulează sistemul imunitar să atace celulele canceroase din apropiere. Între timp, cercetările anterioare pe animale au dezvăluit că medicamentul poate valorifica sistemul imunitar în acest fel pentru a căuta și distruge celulele canceroase, dar până în prezent nu s-a făcut nicio testare pe oameni.

PRIMUL STUDIU CLINIC PE OAMENI

Co-dezvoltatorii medicamentului – centrul de cercetare și îngrijire a cancerului City of Hope din Los Angeles și compania de biotehnologie Imogenee cu sediul în Australia au anunțat recent că este în desfășurare primul studiu clinic pe pacienți umani.

„Cercetările noastre anterioare au demonstrat că virușii oncolitici pot stimula sistemul imunitar să răspundă și să omoare cancerul, precum și să stimuleze sistemul imunitar să răspundă la alte imunoterapii. Credem că CF33-hNIS are potențialul de a îmbunătăți rezultatele pentru pacienții noștri', a spus oncologul și investigatorul principal Daneng Li din City of Hope. Cu toate acestea, rezultatul CF33-hNIS se concentrează pe siguranța și tolerabilitatea medicamentului.

Odată înscriși în studiu, participanții vor primi doze mici de tratament experimental prin injecție directă sau intravenoasă. Potrivit oamenilor de știință, dacă rezultatele timpurii sunt de succes și CF33-hNIS este considerat a fi sigur și bine tolerat, teste suplimentare vor investiga modul în care medicamentul se asociază cu pembrolizumab, un tratament cu anticorpi existent deja utilizat în imunoterapia cancerului.

„Dacă medicamentul se dovedește a fi sigur și bine tolerat, ne-am putea uita la un nou instrument puternic pentru combaterea tumorilor canceroase. Va schimba regulile jocului datorită capacității sale de a recruta și activa celulele imune.” spun oncologii.

Se pare că, până astăzi CF33-hNIS este un succes, acesta va deveni doar a doua terapie cu virus oncolitic aprobat de FDA pentru cancer, după Talimogene laherparepvec (T-VEC), o versiune modificată a virusului herpes simplex, care este utilizat în tratamentul melanom.

Sursa:Finacial Express

Citeste și:

 În România, numărul pacienților cu cancer a crescut cu aproximativ 25%

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate