Prima pastilă orală pentru infecția cu Covid-19, undă verde pentru utilizare

O pastilă pe care cetățenii o vor putea administra ambulatoriu pentru a-i proteja de forme grave de Covid-19 a fost aprobată.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat astăzi molnupiravirul drept „sigur și eficient' în reducerea numărului de spitalizări și decese la persoanele care au contractat virusul ucigaș.

Într-un comunicat de astăzi, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA), a declarat:

„Molnupiravir a fost autorizat pentru utilizare la persoanele care au Covid-19 ușor până la moderat și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe. Astfel de factori de risc includ obezitatea, vârsta înaintată (>60 de ani), diabetul zaharat sau bolile de inimă.'

Astfel, Marea Britanie devine prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi luat acasă pentru Covid-19. Cei mai vulnerabili și imunosupresivi vor putea primi în curând tratamentul inovator.

Într-un studiu, firmele americane de medicamente Merck și Ridgeback Biotherapeutics au dezvăluit că medicamentul lor antiviral molnupiravir a redus ratele de Covid sever cu 50%, scrie The Sun.

775 de persoane care fuseseră recent testate pozitiv pentru virus, dar nu erau grav bolnave au parte din studiu. Rezultatele acestuia au arătat că doar 7,3% dintre persoanele cărora li sa administrat molnupiravir au ajuns la spital, comparativ cu 14,1% dintre persoanele cărora nu li s-a administrat medicamentul.

„Este o zi foarte importantă pentru pacienți în lupta globală împotriva Covid-19. Este primul antiviral care și-a demonstrat eficacitatea în ambulatoriu pentru Covid', a declarat dr. Daria Hazuda, vicepreședinte de cercetare la Merck, cunoscut sub numele de MSD în Marea Britanie.

Medicamentul funcționează forțând erori în genetica coronavirusului atunci când se reproduce.
Făcând acest lucru, paralizează virusul și îl împiedică să se înmulțească la fel de repede, împiedicându-l să se instaleze în organism și permițând sistemului imunitar să se apere de Covid-19.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate