Prezbitismul, boala care afectează aproape jumătate din numărul românilor. Cum apare această afecțiune?

Prezbitismul este o afecțiune cu care se confruntă foarte multe persoane și care apare odată cu înaintarea în vârstă.

Ce este prezbitismul?

Prezbitismul este boala care afectează aproape jumătate din numărul românilor. Un studiu realizat recent de o companie care comercializează lentile de contact a arătat că această afecțiune este foarte des întâlnită în spațiul european. Mai exact, în Italia sau Germania aproximativ 50% din numărul locuitorilor se confruntă cu această problemă, în timp ce în România 45% dintre persoane au de suferit din cauza prezbitismului.

Prezbitismul apare în momentul în care ochiul nu se mai poate acomoda la factorii externi și asta din cauza cristalinului care s-a modificat odată cu trecerea anilor. Persoanele care suferă de prezbitism întâmpină dificultăți la citire, au dureri puternice de cap și se confruntă cu senzația de arsură la nivelul ochilor. De cele mai multe ori, cei care sunt diagnosticați cu prezbitism nu reușesc să vadă lucrurile clar nici la distanță, dar nici aproape.

Această afecțiune apare în special după vârsta de 40 de ani și pentru ea nu există un tratament. Astfel, prezbitismul nu se poate vindeca, însă vederea poate fi îmbunătățită cu ajutorul lentilelor de contact sau ochelarilor de vedere.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt principalele simptome ale meningitei? Uite cum faci diferența între această afecțiune și o simplă răceală

De ce este bine să dormi pe spate? Trucuri preţioase care te vor ajuta să ai un somn odihnitor

Te dor genunchii, articulațiile și ligamentele? Iată tratamentul natural care îți redă mobilitatea în cel mai scurt timp

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului