Premieră în Europa. La Constanța va fi construită prima plajă pentru persoanele cu dizabilități

Sezonul estival 2018 va aduce în România un concept unic în spațiul european. Mai exact, la Constanța va fi construită prima plajă pentru persoanele cu dizabilități. 

Plaja pentru persoanele cu dizabilități este un proiect inițiat de psihologul Adrian Gemănaru. Aceasta va fi amplasată în zona Faleză Nord și va fi proiectată astfel încât persoanele cu dizabilități să se poată bucura de toate activitățile pe care turiștii sănătoși le fac atunci când merg în concediu.

Cum va arăta plaja pentru persoanele cu dizabilități?

Această plajă va fi construită pentru a satisface toate nevoile persoanelor cu dizabilități. Spațiul este prevăzut cu două zone de șezlonguri, două zone de cearșafuri, rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor.

Atelierul de olărit nu este ales deloc întâmplător. Această activitate are capacitatea de a stimula mobilitatea degetelor și de a îmbunătăți articulațiile existente la nivelul membrelor superioare. În plus, cărucioarele cu rotile vor fi înlocuite de unele plutitoare, lucru care îi va ajuta pe bolnavi să se bucure de apa mării.

După modelul trotuarului senzorial, proiect inițiat tot de Adrian Gemănaru, plaja pentru persoanele cu dizabilități va fi dotată și cu o alee senzorială.  Turiștii vor putea merge cu picioarele goale, pe butuci de lemn, rogojină, pietre de rău sau alte materiale naturale. Această alee are ca scop apropierea omului de spațiul natural.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce este „Trotuarul senzorial' și cum îi ajută acesta pe copiii cu nevoi speciale

Te pregătești de o vacanță la mare? Acesta este pericolul de care trebuie să te ferești

Destinație de vacanță: Trovanții sau ,,pietrele vii. Uite unde găsești aceste locuri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse