Prajiturele festive

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 75 g zahar pudra
  • Un pachet de zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • 50 g crema de martipan
  • 125 g margarina Rama
  • Un ou, un albus de ou
  • 2 linguri de lapte
  • Bombonele decorative
  • Zahar candel
  • Rahat

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu amidonul pana se obtine o coca moale. Separat se amesteca zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, martipanul, margarina si albusul de ou. Crema rezultata se lasa la frigider minimum o ora, acoperita cu o folie de aluminiu.

Se incinge cuptorul la 175°C. Se tapeteaza tava cu faina si se pune hartie pentru copt. Dupa ce ai modelat prajiturele din coca (groasa de maximum 4 mm) si ai pus deasupra si crema, asaza-le in tava.

Se adauga deasupra albusul de ou amestecat cu cele doua linguri de lapte, se presara bucatelele de zahar candel si zahar colorat si se baga la cuptor. Se lasa 10-12 minute pana se rumenesc usor. Se decoreaza cu rahat si cu bomboane.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri