Prajitura Tiramisu
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2011/04/tort-tiramisu-m.jpg)
1. Tapeteaza cu folie alimentara o forma de copt cu baza detasabila de cca 20 cm, lasand marginile foliei in afara. Dizolva zaharul in cafea, apoi adauga 4 linguri de amaretto. Inmoaie piscoturile in acest amestec, apoi asaza o treime din ele pe fundul tavii.
2. Bate la un loc cremamascarpone, smantana si zaharul pudra, adauga restul de amaretto pana se ingroasa, apoi toarna jumatate din crema peste piscoturi. Intinde bine, apoi pune jumatate din ciocolata topita.
3. Repeta cu straturi de piscoturi, crema si ciocolata. Infasoara in folie si da la frigider 3 ore.
4. Desfa folia, presara din belsug cacao, apoi scoate din tava si muta pe un platou. Orneaza cu bombonele.
Te lingi pe degete dacă mănânci acest tiramsiu cu mascarpone! Încearcă-l și tu!
Îți recomandăm și această rețetă de tiramisu