Povestea sfâșietoare a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. A fost obligat să reînvețe să meargă și să citească după un atac cerebral și a sfârșit în sărăcie, uitat de lume

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Ștefan Mihăilescu-Brăila a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie din România, însă a murit uitat de lume și în sărăcie. A suferit trei atacuri cerebrale, ultimul fiindu-i fatal. A murit la 71 de ani, iar la înmormântare au fost prezenți în jur de 10 oameni.

Bărbatul cu nas enorm, chelie, ochi mici negri strălucitori, prea apropiaţi de nas, mic de înălţime, care mergea repede şi învârtea capul în stânga şi în dreapta, avea toate datele fizice care să-l împiedice să ajungă actor. Era conștient de propria lui valoare și era foarte sever pe scenă. Își dorea ca totul să iasă perfect. Conform ziarulmetropolis.ro, regizorilor le era frică de el şi-l distribuiau greu.

Într-un interviu pentru Taifasuri, fiul lui Ștefan Mihăilescu-Brăila, Florin, povestea despre tatăl său. „Nu era deloc un tip comod. Era cu toane. Când era supărat era bine să nu insişti, să-l laşi în pace să-i treacă. Când căutai ceva şi nu găseai şi te vedea că nu reuşeşti să găseşti, venea şi spunea: «Bă, poate n-ai avut!»

Copilul din flori, cu o mamă săracă ce-l crescuse singură, era îndrăgostit de teatru şi film. Trecea uşor de la un registru la altul, de la burlesc la grotesc.

Ștefan Mihăilescu-BrăilaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Ștefan Mihăilescu-Brăila a fost nevoit să reînvețe să meargă și să citească

Ștefan Mihăilescu-Brăila a făcut roluri memorabile în filme precum „Secretul lui Bachus', „Nea Mărin miliardar' și multe altele. Potrivit libertatea.ro, a trecut prin clipe groaznice atunci când a suferit un atac cerebral și a fost nevoit să reînvețe să meargă și să citească.

Într-o postare mai veche pe pagina de Facebook, Dan Negru relata următoarele: „Mi-a povestit-o Mircea Albulescu….Unul din cei mai mari actori, Ștefan Mihăilescu-Brăila a murit uitat și în sărăcie in timpurile nostre, în 1996! Albulescu mi-a povestit că actorul a făcut un atac cerebral pierzându-și memoria și a fost obligat să-și ia viața de la zero, să reînvețe alfabetul, mersul, cititul… Ultimele săptămâni din viață și le-a petrecut singur într-un spital din București și la înmormantarea lui au fost vreo 10 oameni', spunea, la acea vreme, Dan Negru.

Când n-a mai putut învăţa textul şi boala se agravase, după ce memoria l-a lăsat, Ștefan MIhăilescu-Brăila i-a spus actorului Constantin Cojocaru: Ţâcă, m-a pedepsit Dumnezeu că am părăsit teatrul. M-a pedepsit că am fost lacom şi am ieşit la pensie. M-a pedepsit şi mi-a luat cuvântul'.

Citeste si

Impresionanta poveste de dragoste dintre Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc: Mi se potrivește o replică din «Moartea unui comis voiajor»: «Poate nu are caracterul cel mai minunat din lume, dar cu siguranță a meritat să rămân cu el»'

Povestea impresionantă a marelui Grigore Vasiliu Birlic. Avocat de meserie, Birlic a picat de șase ori examenul la Teatru

Care a fost cel mai mare regret al lui Mihai Constantinescu? Nu și-a putut îndeplini cel mai mare vis

Foto: capturi YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri