Impresionanta poveste de dragoste dintre Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc: “Mi se potrivește o replică din «Moartea unui comis voiajor»: «Poate nu are caracterul cel mai minunat din lume, dar cu siguranță a meritat să rămân cu el»”

Îndrăgita actriță Mariana Mihuț a împlinit vârsta de 80 de ani pe 7 noiembrie. 58 dintre aceștia i-a petrecut alături de sufletul ei pereche, marele actor Victor Rebengiuc (90 de ani). Impresionanta poveste de dragoste dintre Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc merită cunoscută de toată lumea. Este povestea unei iubiri unice, ideale, cum numai în filme mai vezi.

Victor-Rebengiuc-Mariana-Mihut-Foto-Adi-MarineciSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 12

Mariana Mihuț, o copilărie marcată de drame

Mariana Mihuț s-a născut la Chișinău și a avut o copilărie marcată de război, tatăl ei fiind prizonier în Siberia. Împreună cu familia ei, Mariana s-a refugiat la Severin, apoi la Râmnicu Vâlcea și ulterior la Pitești. Și-a văzut tatăl prima dată la vârsta de 9 ani!

„Tata a căzut prizonier, a stat 9 ani în Siberia, iar mama n-a mai ştiut nimic despre el. Eu l-am cunoscut de-abia când s-a întors din prizonierat. Acolo tata a învăţat să cânte la chitară…', își amintea actriţa într-un interviu pentru ziarulmetropolis.ro.

“Noi ne-am refugiat din Basarabia, la Turnu Severin. Şi câteodată nu venea pensia la timp sau era foarte mică şi bunica făcea mari economii. În casa în care ne refugiaserăm era o plită veche, din pământ, şi bunica făcea cele mai delicioase plăcinte din apă şi din făină şi le cocea pe plită. Şi în casă era o lumină minunată, de la lemnele care ardeau. Iar bunica spunea poveşti. Stăteam toate trei şi mâncam plăcinta asta şi mi se părea absolut minunat. Nu-mi doream nimic altceva. Da, era imediat după război, era foametea. Dar eu n-am simţit lucrul acesta, nu pentru că am fi avut foarte multe, dar pentru că mă bucuram de ce aveam. Ştiu că odată am mâncat numai morcovi o perioadă. Dar n-a fost nici o tragedie, ni se părea normal. Ştiu că mama se ducea mulţi, mulţi kilometri să facă rost de gaz lampant, ca să-mi încălzească mie laptele. Dar totul era cu multă dragoste, pentru că le aveam pe mama şi pe bunica', a povestit Mariana Mihuț pentru sursa citată.

Părinții Marianei Mihuț ar fi vrut să o vadă doctoriță

Cam de-atunci a început să-i încolțească în minte dorința de a deveni actriță, mai ales după ce a jucat în spectacole la școală. La 11 ani a jucat chiar într-un spectacol de balet, apoi a urcat pe scena Teatrului de Stat din Pitești și la Curtea de Argeș.

Deși îi plăcea să evolueze sub lumina reflectoarelor și să aibă toți ochii ațintiți asupra ei, actrița a mărturisit că a fost un copil extrem de timid. Familia nu i-a susținut întru totul visul ei de a deveni actriță, ci i-a oferit o singură șansă de a-și vedea visul împlinit: admiterea din prima la Teatru sau o carieră de doctoriță.

Din fericire, tânăra Mariana Mihuț a fost admisă de prima dată la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale' din București. A ajuns la clasa profesorilor Pop Marțian și Octavian Cotescu.

A absolvit facultatea în 1964, alături de viitorii monștri sacri ai scenei românești: Ion Caramitru, Valeria Seciu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Rodica Mandache și Virgil Ogășanu.

Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, dragoste la prima vedere

Victor era deja o vedetă când eu eram doar studentă. L-am revăzut în timpul filmărilor de la «Pădurea spânzuraților», iar în iunie 1965 ne-am căsătorit civil', își amintește Mariana Mihuț, potrivit libertatea.ro. 10 ani mai târziu, în 1975, a apărut și fiul lor, Tudor.

De-a lungul timpului, cei doi au împărțit scena de foarte multe ori. „Am lucrat împreună tot timpul. Poți să rămâi împreună și peste jumătate de secol, cu răbdare, cu înțelegere. Avem metode diferite de a ne apropria de rolurile pe care le avem. Nu discutăm prea mult asupra rolurilor, că intrăm în conflict. Fiecare își vede de treaba lui. Ne cunoaștem de mult și ne îngăduim', a declarat Victor Rebengiuc, potrivit sursei citate.

Sunt cu adevărat fericită că a trecut atât timp și îl am lângă mine pe Victor', spune Mariana Mihuț. „O replică îmi place foarte tare în «Moartea unui comis voiajor» și mi se potrivește: «Poate nu are caracterul cel mai minunat din lume, dar cu siguranță a meritat să rămân cu el»', subliniază marea actriță.

Citeste si

Povestea impresionantă a marelui Grigore Vasiliu Birlic. Avocat de meserie, Birlic a picat de șase ori examenul la Teatru

Viața tumultuoasă a actriței Vasilica Tastaman. A iubit teatrul și bărbații în egală măsură

Tristețea din spatele zâmbetului lui Puiu Călinescu. Ce viață grea a avut unul dintre cei mai mari actori români de comedie

Cea mai mare durere a actriței Marga Barbu. Celebra parteneră de filme a lui Florin Piersic a renunțat la visul ei pentru că acesta nu era și visul soțului ei

Foto: Facebook Mariana Mihuț

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete