Povestea Alinei Țucă, căpitan al Forțelor Armate Române

Domeniul militar pare adjudecat de bărbați, însă există și foarte multe femei care își îndeplinesc funcțiile cu responsabilitate și curaj.

Alina Țucă este un exemplu de curaj și hotărâre, aceasta având o carieră impresionantă în domeniul armatei. Aceasta este căpitan al Forțelor Armate Române și chiar dacă la început i-a fost refuzată dorința de a se înscrie la Liceul Militar, a demonstrat că atunci când îți dorești un lucru cu adevărat, nimic nu îți poate sta în cale. Astfel, în anul 2004 a terminat Academia Forțelor Terestre ca șefă de promoție.

În timpul carierei, Alina Țucă a fost detașată în zonele de conflict din Afganistan și Republica Democrată Congo, reușind să își ducă misiunea la capăt fără incidente. În timpul misiunii din Congo, Alina Țucă a gestionat problema egalității de gen, un subiect sensibil în această zonă. Aceasta a intervenit pentru a obține recunoașterea meritelor femeilor și pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă acestea, potrivit ziuaconstanta.ro. Datorită eforturilor sale, situația acestor femei s-a îmbunătățit considerabil, acestea fiind privite într-un mod pozitiv în societate.

Pentru misiunile pe care le-a dus la capăt cu succes, Alina Țucă a fost premiată de către Ambasada SUA. În cadrul ceremoniei, alte 4 femei au primit premii pentru activitățile pe care le-au desfășurat în diferite domenii.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii de la ceremonia unde a fost premiată Alina Țucă.

Foto: facebook U.S. Embassy Bucharest

Citește și:

Povești de succes din diaspora română din Portugalia – 'goana după aur'a Grațielei Andrei i-a adus o nouă profesie, o nouă căsnicie, o nouă viață

O româncă este autoarea unei tehnici de pictură unice în lume

Povești de succes din diaspora românească din Portugalia. Fata care conduce orice are roți a învățat să își conducă singură propria viață

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse