Astăzi este Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei

Ziua de 15 mai este cunoscută ca fiind Ziua Internațională a Familiei.

Ziua Internațională a Familiei este un moment prin care, la nivel internațional, atenția este îndreptată către noțiunea de familie, dar și către problemele care pot să apară în interiorul acesteia. În acest an, tema centrală a acestei zile este “Familii, educație și bunăstare”, temă ce se concentrează asupra rolului pe care îl are familia în promovarea educației, potrivit www.un.org.

Această zi este un moment de sărbătoare în orice familie, punând în evidență rolul fiecărui membru în parte. Data de 15 mai a fost aleasă de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, pe 20 septembrie 1993. Această sărbătoare își dorește să scoată în evidență importanța familiei în dezvoltarea umană. Mai mult, la propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, ziua de 15 mai a fost numită și Ziua familiei române.

Familia este foarte importantă în viața oricărui individ, mai ales că aceasta este locul în care ne petrecem cea mai importantă perioadă din viața noastră. Mai mult, în cadrul familiei ne formăm ca oameni și învățăm lucrurile de bază care ne ajută să ne dezvoltăm.

Pentru a marca această zi, în lume au loc diferite manifestații și evenimente, menite să sublinieze importanța acestei zile.

Foto: 123rf.com

Citește și:

O familie pentru comunitate: Și-au transformat locuința în bibliotecă

Familie: Cum să eviţi certurile pentru avere?

Cum ne impovareaza secretele de familie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse