Postarea care a devenit virală pe facebook: “Finlanda și-a făcut cadou o bibliotecă a viitorului, iar România o catedrală a Evului Mediu”

Postarea care a devenit virală pe facebook

Construcția Catedralei Mântuirii Neamului a devenit un subiect controversat în spațiul public, împărțind România în două tabere. În timp ce unii susțin construirea acesteia, alții sunt de părere că investiția este mult prea costisitoare și că banii ar fi putut fi folosiți pentru a ridica mai multe spitale sau pentru rezolvarea unor probleme acute cu care se confruntă România. 

Anul 2018 este unul special nu doar pentru România, ci și pentru Finlanda. Ambele țări împlinesc 100 de ani, dar modalitatea prin care au ales să sărbătorească acest moment istoric este total diferită. O postare care pune accentul pe diferențele dintre România și Finlanda în an centenar a devenit virală pe faceebok, aceasta fiind distribuită de 37.0000 de oameni.

Postarea care a devenit virală pe facebook

“Finlanda împlinește 100 de ani. Și-a făcut cadou o bibliotecă a viitorului, care să le educe copiii pentru viitor.

România împlinește 100 de ani. Și-a făcut cadou o catedrală a Evului Mediu, făcută din banii copiilor noștri.

În fiecare săptămână, Finlanda investește 200 de euro în fiecare copil. Finlanda e în topul celor mai educate națiuni ale planetei.

În fiecare săptămână, România investește 20 de euro în fiecare copil. România este #1 în topul țărilor UE cu cel mai mare procent de analfabeți.

Când te întrebi cum am putea să ieșim din visul urât în care suntem ca țară, răspunsul e simplu: educație. Te întrebi de ce alegem politicienii pe care îi alegem? Răspunsul e același: educație. Te întrebi de ce tolerăm apucăturile medievale ale unei biserici condusă de hoți? Educație. De ce nu știm să ne batem pentru drepturile noastre? Educație.

Suntem într-un cerc vicios. Suntem needucați, deci alegem politicieni incompetenți și ticăloși, care se asigură ca și în copiii noștri vor fi needucați, ca să continue să voteze politiceni incompetenți și ticăloși.

Există o singură ieșire. În 2019 și 2020 îți vei alege din nou oamenii care te reprezintă. Poți să stai acasă. Nu ieși la vot. Continuă să te plângi că politicienii nu fac și nu dreg și condamnă-ți și copiii la visul ăsta urât. Dar cândva vei înțelege că nimic din ce ni se întâmplă acum nu e din vina altora. E vina ta. Și e vina mea. Fiecare dintre politicienii pe care îi vezi sunt imaginea noastră. Sunt aleși de noi. Nu de Soros, nu de Putin, nu de Ceaușescu, nu de Burebista.

Poți să stai acasă. Sau poți să ieși la vot. Să alegi oameni educați. Și care vor investi în educația copiiilor tăi. În loc de oameni care promit catedrale monumentale, făcute din banii copiiilor tăi, vei avea o nouă șansă să alegi oameni care construiesc biblioteci ale viitorului pentru ei.”, a scris Adrian Docea pe facebook.

Foto: facebook

Citește și:

Minivacanța de 1 Decembrie 2018. Câte zile libere vom avea?

Programul paradei militare de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri