Minivacanța de 1 Decembrie 2018. Câte zile libere vom avea?

Minivacanța de 1 Decembrie 2018

Mai sunt doar câteva zile până la minivacanța de 1 Decembrie 2018. Pentru că vor avea parte de câteva zile libere, românii și-au programat deja excursii atât în țară, cât și în străinătate, încercând să profite din plin de perioada liberă pe care o vor avea la dispoziție la sfârșitul lunii noiembrie. 

Minivacanța de 1 Decembrie 2018. Câte zile libere vom avea?

Articolul 139 din Codul Muncii prevede ca pe lista liberelor legale să fie și sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie, dar și ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Cum în acest an Ziua Națională a României pică în weekend, minivacanța de 1 Decembrie 2018 este, de fapt, un weekend prelungit. Astfel, românii se vor bucura de 3 zile libere, 30 noiembrie, 1 decembrie și 2 decembrie. Aceste libere se acordă salariaților care au un program de muncă obișnuit, de luni până vineri.

În cazul persoanelor care nu vor beneficia de minivacanța de 1 Decembrie și asta pentru că activitatea lor nu poate fi întreruptă, angajatorii sunt obligați să le asigure acestora zile libere în următoarele 30 de zile sau un spor de salariu de bază de cel puțin 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, potrivit libertatea.ro. 

Foto: hepta.com

Citește și:

Programul paradei militare de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Cum arată decorațiunile de Crăciun de la Casa Albă? Au fost alese special de Melania Trump

Zile libere 2018. Cum arată calendarul liberelor legale 2018

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri