Plante care previn cancerul şi te menţin Zen

Plante care previn cancerul şi te menţin Zen

Ayurvedic Ingredients - Herbs & Plants with manuscript

Natura a venit mereu în sprijinul oamenilor, pentru tratarea diverselor afecţiuni ale organismului uman. Iată ce roluri au muşeţelul, valeriana şi coriandrul atunci când sunt consumate sub formă de ceaiuri, tincturi, uleiuri, pudră, sau capsule.

 

Muşeţel şi valeriană pentru stări nervoase

 

Dacă ai mereu o stare nervoasă, anxioasă, poţi apela cu încredere la un remediu naturist, care să îţi calmeze nervii.

Muşeţelul şi valeriana sunt cele mai eficiente soluţii naturiste pentru a calma spasmele musculare şi a instala o stare de calm, pace şi relaxare în organismul nostru.

Astfel, poţi consuma o cană cu ceai de muşeţel seara, înainte de culcare, cu o felie de lămâie. De asemenea, inhalaţiile cu ceai de muşeţel vor regla respiraţia, iar ritmul cardiac se va normaliza în timpul somnului. Pentru a observa efectele lui, este indicat să faci un tratament cu muşeţel cel puţin o săptămână.

Dacă este folosit sub forma de ulei esenţial, muşeţelul îşi face rapid efectul sedativ, de aceea ai putea picura câteva picături în apa din cadă, înainte să faci o baie.

Un alt tratament pentru calmarea stărilor nervoase este valeriana, care se poate folosi atât pudră, tinctură, infuzie, sau capsule.

Diferenţa dintre muşeţel şi valeriană este că ultima este mult mai concentrată şi se poate folosi doar de către adulţi, într-o doză redusă. Uleiul volatil de valeriană poate avea şi efecte nedorite asupra organismului, dacă este folosit în doză mare. Valeriana se mai poate utiliza şi sub formă de tinctură, o dată pe zi. De preferat este să fie consumată o lingură dimineaţa, pentru a avea un efect îndelungat.

Cum se prepară ceai de valeriana

Coriandru pentru diverse afecţiuni

 

Această plantă este bine să nu lipsească din farmacia verde a casei tale. Coriandrul are o acţiune complexă asupra sănătăţii organismului, datorită conţinutului foarte bogat în aminoacizi (şapte tipuri), în uleiuri esenţiale (11 feluri), în vitaminele A şi C, dar şi în minerale.

Planta are excelente proprietăţi antiinflamatorii şi este recomandată pentru tratarea afecţiunilor reumatice, a bolilor de rinichi şi a anemiilor.

Ca şi alte ierburi aromatice, coriandrul este un puternic dezinfectant, cu efecte antimicrobiene dovedite, care protejează ochii de boli contagioase, precum conjunctivita.

Coriandrul previne balonările sau diareea şi calmează crampele abdominale, stimulând secreţia biliară.

De asemenea, studiile au arătat eficienţa coriandrului în lupta cu agenţii patogeni precum: salmonela, stafilococul auriu şi escheria coli (responsabilă de infecţiile urinare şi digestive). Mai mult, coriandrul stimulează circulaţia periferică şi are o acţiune afrodiziacă, fiind numit în popor şi ,,iarba fericirii în cuplu,,.

Alte studii efectuate pe animale au indicat că prin administrarea zilnică a unei cantităţi mici de seminţe de coriandru măcinate scade riscul apariţiei cancerului. Acest condiment a demonstrat că este un adjuvant eficient pentru prevenirea cancerului de ficat şi că are capacitatea de a reduce parametrii tumorali.

Coriandrul se poate administra sub formă de infuzie, care se prepară dintr-o linguriţă de fructe de coriandru la o cană de apă. Se recomandă să se consume trei căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale.

Se mai poate utiliza şi sub formă de sirop, care se prepară din planta întreagă. Planta se fierbe timp de 5 minute, în doi litri de apă. După ce infuzia se răceşte şi se strecoară se adaugă 1 kg de zahăr. Se mai adaugă zeamă de lămâie, apoi siropul se toarnă în vase de sticlă şi se consumă câte o lingură de zi, după mesele principale.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate