Plante care îţi iau durerea

Dr. farmacist Ovidiu Bojor îţi dezvăluie ce plante te pot ajuta să nu mai simţi durerea, dar şi să rezolvi problema din spatele ei.

De exemplu, dacă suferi de reumatism – ardeiul iute, arnica sau salcia îţi vor fi de folos. Fructele de coriandru calmează spasmele stomacale şi menstruale. Totuşi, este bine să ceri sfatul medicului dacă problema persistă în ciuda tratamentului.

Arnica, antiinflamator şi analgezic

Arnica are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antiseptică. Administrată intern, în doze mici, moderează activitatea centrilor nervoşi centrali, având astfel efecte antialgice şi sedative.

Tinctura se prepară din 10 g de inflorescenţe uscate la 100 ml alcool de 60°-70°, care se lasă la macerat timp de opt zile, apoi se filtrează şi se depozitează în sticluţe închise la culoare. Se iau 20-25 de picături de două ori pe zi, la nevoie.

În cazul respectării dozelor indicate, nu există contraindicaţii sau reacţii adverse. Totuşi tratamentul prelungit nu este indicat. În doze mari, devine toxică şi poate avea chiar efecte paralizante.

Ardeiul iute încălzeşte încheieturile

Ardeiul iute are acţiune congestionantă intensă, adică provoacă o uşoară inflamaţie a pielii, dar pentru o scurtă durata.

Efectul resimit este unul de caldura, iar vasele de sânge din zona respectiva sunt stimulate. Astfel, ajuta la diminuarea durerilor reumatice ş i articulare.

Se fac frecţii locale cu tinctură de ardei iute îmbibată în vată. După uscare, se lasă tampoanele pe locul afectat şi se fixează cu un bandaj elastic. Tinctura se prepară la fel ca şi cea de arnică, din 20 g de ardei iuţ i la 100 ml de alcool de 60°-70°.

Citeşte aici

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sport si sanatate