Planta care poate pune în pericol sănătatea pisicii tale

Planta care poate pune în pericol sănătatea pisicii tale

Planta care poate pune în pericol sănătatea pisicii tale

Chiar dacă sunt frumoase și schimbă în mod radical aspectul oricărui spațiu, plantele de cameră trebuie alese cu atenție, mai ales atunci când avem și animale de companie. 

Animalele de companie sunt foarte sensibile atunci când intră în contact cu anumite plante, motiv pentru care ar trebui să știm care sunt florile ce le pot provoca probleme de sănătate. Primăvara este sezonul florilor, însă acestea trebuie alese cu mare grijă.

Planta care pune în pericol sănătatea pisicilor

Toți cei care au o pisică pe post de animal de companie trebuie să știe că există o plantă extrem de periculoasă pentru acestea. Din cauza mirosului puternic pe care îl împrăștie în jurul lui, crinul este planta care poate cauza probleme de sănătate pisicilor și în cazuri grave, decesul.

În cazul în care pisica înghite chiar și o cantitate mică din această plantă, acest lucru poate duce la declanșarea unei insuficiențe renale. Mai mult,  medicul veterinar Benjamin Davidson avertizează că toate părțile componente ale acestei plante sunt toxice.  Pe lângă insuficiența renală acută, pisicile care intră în contact cu crinii pot să se confrunte și cu probleme cardiace, potrivit goodhousekeeping.com.

Dacă în casă există un crin, iar pisica își pierde pofta de mâncare, prezintă stări de vomă sau este tristă, acestea sunt semne că trebuie dusă rapid la medic pentru mai multe investigații.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Descifreaza limbajul corporal al pisicii tale

Ce reguli trebuie să respecți dacă vrei să îți iei animalul de companie cu tine în concediu

Cum ar trebui să îți mângâi pisica sau câinele

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse