Perioadele din viață în care femeile sunt predispuse la îngrășare

Există anumite perioade în viața unei femei în care se produc schimbări majore la nivelul organismului. Toate aceste transformări le pot face pe aceastea să fie predispuse la îngrășare, iar kilogramele în plus să apară rapid.

Cunoscând acele momente delicate, doamnele pot avea un control mai mare asupra siluetei, evitând astfel acumularea unui număr mare de kilograme. Ținând cont de anumite trucuri, femeile își pot păstra formele, chiar dacă în interiorul corpului au loc o serie de modificări substanțiale.

Perioadele din viață în care femeile sunt predispuse la îngrășare

1. Pubertatea

La pubertate, riscul de a acumula câteva kilograme în plus este foarte ridicat. Este momentul în care corpul trece prin transformări radicale, iar specialiștii spun că dacă la nivelul acestuia nu există suficientă grăsime corporală, schimbările pot să apară mult mai greu. Din acest motiv, o ușoară creștere în greutate nu ar trebui să le sperie pe tinerele aflate în această perioadă a vieții, însă dacă numărul kilogramelor în plus tinde să crească, atunci este nevoie de mici schimbări în regimul alimentar, potrivit mirror.co.uk.

2. Începerea facultății

Continuarea studiilor și urmarea unei facultăți implică de foarte multe ori mutarea într-un alt oraș, departe de familie. Acest lucru poate modifica obiceiurile alimentare ale tinerilor și pentru că nu sunt obișnuiți să gătească, în multe situații apelează la semipreparate sau produse de tip fast food. Acest lucru duce la apariția kilogramelor în plus atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor.

3. Sarcina

Sarcina este un alt moment important din viața unei femei, dar în care silueta se modifică pentru a permite dezvoltarea fătului. În timpul sarcinii, femeile se pot îngrășa mai mult sau mai puțin, în funcție de fiecare organism în parte. Chiar dacă acest lucru este normal, un număr mult prea mare de kilograme poate afecta evoluția sarcinii, motiv pentru care femeile ar trebui să fie foarte atente la alimentația lor în această perioadă și să nu renunțe la mișcare.

4. Căsnicia

Deși pare doar un mit, un studiu realizat la Universitatea din Glasgow a arătat că în primul an de căsătorie, femeile au avut tendința de a se îngrășa. Acest lucru se întâmplă pentru că doamnele ajung să consume porții de mâncare identice cu ale partenerului, iar acest lucru își pune amprenta asupra siluetei.

5. Primul job

Primul job vine cu o mulțime de satisfacții, dar dacă locul de muncă înseamnă 8 ore petrecute la birou, în fața calculatorului, kilogramele în plus pot să apară imediat. Pentru a evita acest lucru este recomandat un program de exerciții fizice care să fie respectat cu strictețe.

6. Menopauza

La menopauză și în special după 40 de ani, femeile au tendința de a se îngrășa. Kilogramele în plus se pot așeza în jurul taliei, funcționarea metabolismului poate fi mai lentă, iar scăderea nivelului de estrogen poate favoriza apariția problemelor de greutate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

5 reguli pe care le respecți, dar care te împiedică să slăbești. Unde greșești?

Alimentele care ard grăsimile și stimulează funcționarea metabolismului. Te ajută să slăbești rapid!

Cum să faci o baie detoxifiantă? Îți va schimba starea de spirit, iar pielea ta va fi mult mai sănătoasă

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse