Pericolul unei căsnicii nefericite. Poate avea efecte devastatoare pentru organism!

Pericolul unei căsnicii nefericite

O căsnicie nefericită reprezintă un factor de stres continuu, ambii parteneri având de suferit. Nu doar la nivel psihologic pot să apară problemele, ci și starea de sănătate poate să se modifice, efectele asupra organismului putând fi devastatoare.

O viață de cuplu echilibrată și bazată pe înțelegere nu este un lucru esențial doar pentru starea de spirit a celor doi parteneri, ci îi poate ajuta să se mențină sănătoși pentru o perioadă lungă de timp. Dacă inițial legătura între cele două nu este una vizibilă, studiile au arătat ce schimbări importante se pot produce la nivelul organismului atunci când într-un cuplu certurile și neînțelegerile sunt la ordinea zilei.

Pericolul unei căsnicii nefericite

Când reproșurile iau locul cuvintelor de dragoste, când gesturile tandre sunt înlocuite de indiferență, când conflictele sunt frecvente, atunci relația de cuplu este una toxică și în care partenerii nu se mai simt bine. O astfel de căsnicie le poate face rău nu doar psihic, ci și fizic celor care se încăpățânează să rămână în ea. Un studiu realizat de cercetătorii de la universitățile din Nevada și Michigan a arătat că o astfel de căsnicie este la fel de nocivă ca fumatul, putând să ducă la dezvoltarea unor boli foarte grave, potrivit theguardian.com.

Specialiștii consideră că o căsnicie nefericită poate cauza inflamații la nivelul organismului, poate modifica apetitul alimentar și poate favoriza eliberarea hormonilor de stres. Toate acestea pot conduce la dezvoltarea bolilor de inimă și pot slăbi sistemul imunitar.

Pentru că starea de sănătate poate fi puternic alterată pe termen lung, specialiștii atenționează că atunci când problemele din căsnicie se agravează și nu își găsesc rezolvarea, partenerii ar trebui să se gândească serios la divorț.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cea mai eficientă modalitate pentru a scăpa de stres și anxietate. Fă acest lucru zilnic și vei observa diferența!

3 trucuri care te ajută să ai o relație de durată

Regula 80/20 te ajută să ai o relație perfectă. Uite cum funcționează

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse