(P) Dependența de smartphone și cum influențează asta starea telefonului tău

Posesorii de smartphone sunt tot mai atașați de dispozitivele mobile. Datorită tehnologiei moderne, a modului facil în care aceasta aduce mai aproape posibilitatea de a rezolva diverse sarcini numai prin intermediul telefonului, devenim tot mai ancorați în această lume. Un fenomen îngrijorător în ultimul timp arată interesul celor care șofează și în același timp își doresc să fie live pe rețelele sociale.

Riscurile sunt destul de mari când distribuim atenția diverselor task-uri, printre care butonarea telefonului și alte acțiuni. Așadar, folosit oricând, oriunde, mereu în preajma posesorului, dependența de telefon este o realitate tot mai mult conturată și confirmată de fiecare dintre noi. Iată ce arată studiile și ce sfaturi oferă specialiștii pentru a ține sub control această situație.

Din grijă pentru smartphone-ul din dotare

9 din 10 români nu pleacă de acasă fără telefon mobil. Cu siguranță te regăsești printre cei care își verifică mereu buzunarele și în mod special prezența telefonului, pentru a putea pleca de acasă.

2 din 10 dorm cu telefonul alături. Asta pentru că din comoditate, după ce au butonat și au stat pe conturile rețelelor sociale adorm cu telefonul lângă ei.

70% din posesorii de smartphone spun că nu adorm până când nu își mai verifică o dată emailurile și alte conturi.

4 din 10 părinți nu renunță la telefon nici în preajma copiilor.

Prin intermediul acestor dispozitive ne simțim la curent cu tot ce se întâmplă, cu realitatea vieții pas cu pas, cu știrile ce apar din minut în minut. Mereu conectați pare să fie chiar o deviză a zilei. Specialiștii spun că totuși sunt și momente în care ar trebui să conștientizăm nevoia de a fi digital free. Punem telefonul pe silent și ne dezlipim de ecranul acestuia. Moment în care neatenția este cea care poate provoca daune – lăsat la voia întâmplării, uitat ascuns prin pat, genți și așa mai departe. Apare frustrarea și din nou dorința de a avea mai multă grijă de telefonul. Cum ieși din acest cerc vicios?

Ai grijă de telefon, cu măsură

Specialiștii spun că este cu atât mai convenabil să ai grijă de telefonul tău pentru a prelungi viața, starea, calitatea dispozitivului, cu cât asta se traduce și prin lipsa de grijă față de acesta, când se va dori o deconectare – acele momente din zi când nu vei mai dori să îl folosești, vei dori o pauză la propriu.

Încă de la bun început se va remarca nevoia de a comanda o husă pentru tipul de telefon dorit. O husa Iphone 8 plus de la Stifler sau în funcție de clasa de smartphone deținută va fi echivalentul unui comportament normal față de acel obiect cu mare frecvență de folosire.

Magazinele de specialitate sunt ofertante din toate punctele de vedere. Astfel, din gama de accesorii spre exemplu se disting acele tipologii ce pot face ca funcționarea unui smartphone să fie mai ușoară ca oricând. Spre exemplu, un magazin de nișă, www.stifler.ro, poate oferi încărcătoare wireless pentru a scăpa de chinul firului și a limitării în astfel de momente de a sta numai lângă priză. Căștile de tip handsfree permit primirea de apeluri chiar și când dispozitivul în sine nu este ținut în mână.

Astfel de opțiuni completează oarecum grija unui posesor de smartphone cu gama de achiziții pentru dispozitivul mobil din dotare. Însă, văzând partea bună din ecuație, asta se traduce prin mod îmbunătățit de folosire. Când se elimină grijă de a-l deteriora – pentru că îl porți mereu cu tine, pe stradă, în baie etc. – se poate pune în vedere grija de a limita oarecum timpul de folosire al acestuia, mai ales când nu sunt lucruri atât de importante de întreprins.

Notă finală

Telefonul mobil a devenit un soi de barometru al stilului de viață. Este cel care te contectează la propriu cu lumea și oamenii din jur. Nu numai acesta poartă vina dependenței pe care tind mulți să o creeze, ci și aplicațiile instalate, ceea ce decidem să punem în seama unui telefon – ușurința de transfer bancar, de a comanda lucruri, de a plăti facturi etc.

Devine în cele din urmă o alegere despre ce permitem să ne acapareze viața și ce nu. Când telefonul din dotare devine mai important faţă de ceea ce este un jurul tău, în realitatea ta, ar fi bine să îți ridici semne de întrebare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial