Prepară-ți propria pastă de dinți după rețete naturiste

Dacă pastele de dinți din comerț au prea multe ingrediente necunoscute sau îndoielnice, aceste rețete naturiste pot fi soluția.

Pastă de dinți - rețete naturiste

V-ați întrebat vreodată de ce unele paste de dinți fac atâta spumă? Pentru că au în ele un detergent. Numele lui e STS – cel mai folosit detergent pentru spălatul motoarelor de mașină…

Pastele de dinți cu efect de albire sunt bune? Pastele de dinți cu efect de albire sunt niște glumițe. Vreți să vă albiți dinții? Faceți un detartraj, un periaj profesional, apoi o albire profesională.

Până de curând, erau foarte indicate pastele de dinți cu fluor. Cercetări recente arată că fluorul este implicat în calcifierea glandei pineale. Așa că faceți cum credeți. Dar cu cât mai puțină pastă puneți pe perie, cu atât mai bine.

Ultimele cercetări recomandă pastele de dinți care au o substanță numită triclosan. Se spune că această substanță asociată cu un copolimer are o acțiune antiplacă (antibacteriană) ce durează aproape 12 ore. O recomand? Nu știu ce să vă spun. Încercați-o și fiți atenți la ce și cum se întâmplă în gura dumneavoastră.

Cel mai sigur ar fi să vă faceți pasta de dinți singur, acasă. Iată 3 rețete:

Pasta de dinți 1:

Ingrediente:

  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță sare de mare fină;
  • un strop de ulei esențial de mentă etc. (alegeți ceea ce doriți dumneavoastră pentru aromă);
  • un strop de apă de la robinet.

Se amestecă toate ingredientele până când se formează o pastă suficient de groasă pentru a putea fi pusă pe periuța de dinți. Și asta e tot!

Pasta de dinți 2:

Ingrediente:

  • 2 linguri coajă de portocală sau lămâie rasă uscată;
  • 1/4 ceașcă de bicarbonat de sodiu;
  • 2 lingurițe de sare.

Se pisează bine coaja rasă uscată până devine pulbere foarte fină. Adăugați bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi pisați din nou (preferabil într-un mojar sau procesor de alimente). Se păstrează într-un vas etanș. Scufundați periuța de dinți în apă și apoi în amestecul de mai sus. Pasta e gata!

Pasta de dinți 3:

Ingrediente:

  • peroxid de hidrogen (câteva picături);
  • bicarbonat de sodiu.

Faceți o pastă prin combinarea celor două ingrediente. Puteți freca ușor cu această pastă și de-a lungul gingiilor, de două ori pe săptămână, pentru un beneficiu maxim. Puteți aplica pasta pe dinți și gingii cu peria sau cu degetul.

Bicarbonatul de sodiu îl găsiți la supermarket sub denumirea de bicarbonat de sodiu alimentar. Uleiul esențial de mentă îl cumpărați de la Plafar sau de la farmacii.

Dacă folosiți pastă de dinți din comerț, schimbați în mod constant marca și producătorul, cumpărând de fiecare dată alta. Fiecare pastă de dinți are în ea un alt principiu activ. E bine să le schimbați mereu pentru ca microbii din gură să nu se obișnuiască – și deci să nu se adapteze – cu acea substanță din pasta pe care o folosiți.

Gabriel CraciunAutor: Dr. Gabriel Crăciun,
medic stomatolog
http://craciunstomatologie.ro/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate