Părinții din București care nou-născuţi vor primi un stimulent de 2.500 de lei. De unde se pot ridica banii

Veștii bune pentru cei care sunt au devenit părinți recent! Un proiect care prevede acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-născuţi, a fost votat, astăzi, de consilierii generali. 

Sumele vor putea fi oferite prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, conform mediafax.ro.

De acest stimulent pot beneficia părinţii copiilor nou-născuţi, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti, iar naşterea să fie înregistrată într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei, conform proiectului. Suma de 2.500 de lei va fi acordată o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere.

Solicitarea pentru primirea sumei se va depune la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, împreună cu documente doveditoare. Acestea sunt: actul de indentitate al unuia dintre părinţi în original şi copie, certificatul de naştere al copilului în original şi copie, biletul de ieşire din spital/certificatul medical constatator al naşterii. Termenul de depunere a dosarului este de o lună de la data naşterii copilului.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Profesorii cer salarii mai mari pentru că muncesc mult. Dar muncesc ei pentru nevoile copiilor?

Cele mai frumoase citate despre copii

Motivul pentru care copiii cu vârsta sub un an nu ar trebui să consume sucuri din fructe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri