Cod galben de ploi torențiale în mai multe regiuni! Nu plecați de acasă fără umbrelă

După câteva zile cu temperaturi de vară, se întorc ploile în toată țara. Metorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi și vijelii, care este valabil în mai multe regiuni ale țării.

Astfel, codul galben este valabil astăzi până seara la ora 23, iar în acest interval de timp se va simți o instabilitate atmosferică accentuată și vor cădea cantități de apă însemnate, potrivit Administrației Naționale de Meteorologi.

Cod galben de ploi torențiale în mai multe regiuni

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea. În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20 – 30 l/mp și pe spații restrânse 50 – 60 l/mp.

Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

De asemenea, a mai fost emisă și o informare meteorologică de vreme rea, care este valabilă de astăzi, de la ora 23 și până mâine 9 iunie, la ora 10. În Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor mai fi averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp și izolat 35 – 40 l/mp.

Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, cu viteze la rafală de 50 – 55 km/h.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

5 întrebuințări ale zahărului despre care sigur nu știai

Cum să îți faci acasă o soluție naturală care te va proteja de țânțari toată vara

10 nume biblice pe care le poți alege pentru a-ți boteza copilul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri