Palmieri cu scortisoara
Timp de preparare: 25 min./83 calorii
3 g grasimi per bucata
3 g grasimi per bucata
Ingrediente pentru 16 bucati :
- 2 linguri zahar tos
- 2 lingurita scortisoara
- 250 g foitaj (se gaseste congelat in magazine)
Mod de preparare:
1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200sC. Presarati zaharul si scortisoara pe planseta si intindeti aluatul deasupra, intr-un dreptunghi; presati, pentru ca zaharul si scortisoara sa se prinda de aluat.
Indoiti concomitent aluatul, incepand de la cele doua capete mai inguste catre centru, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foii. Intoarceti apoi cele doua parti una peste cealalta, ca si cum ati inchide o carte.
Indoiti concomitent aluatul, incepand de la cele doua capete mai inguste catre centru, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foii. Intoarceti apoi cele doua parti una peste cealalta, ca si cum ati inchide o carte.
2 Taiati aluatul astfel impaturit in fasii late de 1 cm si asezati-le in tava, cu taietura in sus, la distanta unele de altele, pentru a avea loc sa creasca.
Dati la cuptor timp de 12 minute, intorcand la mijlocul intervalului, adica atunci cand incep sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din placinte, baclavale