(P) Psihologia și religia – paradoxul ce se orientează spre vindecarea sufletului

(P) Psihologia și religia – paradoxul ce se orientează spre vindecarea sufletului

Religia și știința au reprezentat de-a lungul timpului o gamă variată de contradicții, dar și de concesii reciproce. De cele mai multe ori religia este văzută ca o conspirație împotriva oamenilor, ce a luat naștere încă din cele mai vechi timpuri când Biserica avea un cuvânt important de spus în ceea ce privește conducerea unui stat.

Deoarece spiritualitatea este abstractă pentru cei mai mulți oameni, mai ales la ora actuală când știința și tehnologia au câștigat în procentaje, psihologia ca știință pare să fie un răspuns. Ideea transmisă de celebri fondatori ai psihologiei este bazată pe aspecte ce țin de manifestarea organismului la anumiți stimuli care se pot dovedi.

Principiul de vindecare a psihicului sau cum mai este cunoscut ca remediu pentru suflet se regăsește în ambele direcții cu toate că sunt domenii diferite ce se bazează pe aspecte antagoniste.

Adevărul este că remediul util este acela care are efect în anumite situații. Astfel pentru fizic bătrânii foloseau tratamente provenite din plante și tehnici speciale. În ultimul timp se utilizează medicamente sintetizate chimic ce au efect rapid asupra problemei în sine. O lecție ce poate fi desprinsă în ambele cazuri este aceea că tot ce ne face să ne simțim împăcați ne ajută. Încrederea în anumite remedii reprezintă un pas important spre vindecare. Astfel, religia și credința într-o putere superioară poate fi benefică pentru suflet.

Cartea de căpătâi pentru credincioși este Biblia. Deoarece religia creștină are o vechime însemnată, aceasta are mai multe variante de traduceri, iar o variantă este traducerea fondatorului editurii Societatea Evanghelică Română. Biblia Cornilescu este scrisă în varianta accesibilă de înțelegere cu note de subsol și trimiteri, fapt ce face lecturarea ușoară.

Un punct de reper pentru credincioși este Librăria Maranatha de unde se poate achiziționa și Biblia Cornilescu în diferite variante de tipuri de scris și mărimi.

Psihologia  în relație cu religia 

Psihologia este o știință modernă în comparație cu învățăturile creștine.  În momentul în care se regăsesc două părți distincte, contradictorii care totuși au același scop este recomandată luarea în vizor a aspectelor fondatoare și găsirea unui echilibru între cele două.

Sufletul și implicit psihicul sunt concepții care prezintă un grad de complexitate, iar acest lucru este asimilat de fiecare persoană diferit. Deoarece Există atâtea tipologii psihologice și  faptul că datorită faptului că percepțiile diferă.

Chiar dacă în învățăturile creștine prezentate și în Bibilia Cornilescu, bolile psihice sunt relatate ca fiind întunecări ale gândirii și renunțarea la calea cea dreaptă, echilibrul constă în faptul de a găsi un mod de descărcare a problemelor sufletești.

Acest lucru poate însemna orientarea către aspectele spirituale, dar în același timp se poate traduce și în consultarea unui psiholog sau mai bine zis convorbirea cu o persoană față de care ne simțim apropiați.

În orice caz, cert este că înțelegerea noțiunilor din Biblie nu este o cale neapărat ușoară fără suportul explicativ necesar, așa că pentru credincioșii care se orienteză spre calea spirituală Librăria Maranatha dispune de variante traduse ale Bibliei, astfel încât să se potrivească pentru diverse categorii de vârstă și cunoștințe acumulate precedent.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate