(P) De ce să ții cont când îți cumperi o plapumă nouă

Știi cum se zice, un nou an, un nou început. Bineînțeles că nimic nu se schimbă peste noapte, dar ce-ar fi să te folosești de schimbarea de an ca un pretext pentru a-ți introduce în viață noi obiceiuri, mai bune și mai sănătoase. Și, până la urmă, de ce să aștepți trecerea anului? Mai bine să treci deja la treaba.

Somnul e unul dintre cele mai importante părți din viața noastă. Iar calitatea somnului ne influențează puternic calitatea vieții. E una dintre concluziile pe care s-au pus de acord mai toți oamenii de știință din lume, unii dintre ei fiind chiar premiați cu faimosul premiu Nobel pentru descoperiri legate de ritmul circadian și calitatea somnului.

Uite ce-ți propunem noi. Profită săptămâna asta de promoția celor de la Jysk: reduceri care mai de care mai apetisante la plăpumi din fibre, lenjerii de pat și saltele din spumă. Adică, pe scurt, pachetul de bază pentru un somn de o mie de ori mai bun. Intră pe site-ul Jysk și descoperă-le pe toate.

Plapuma e unul dintre factorii esențiali de care avem nevoie pentru un somn liniștit. Uite de ce proprietăți să ții cont atunci când îți alegi una nouă:

  • Lungimea: plapuma trebuie să fie cu 20-30 de cm mai lungă ca înălțimea persoanei care o va folosi. La Jysk, le găsești la 200 sau 220 cm lungime.
  • Izolarea: e vorba de preferințe personale – unii preferă să aibă răcoare, alții căldură. De aceea, în gama Jysk găsești plăpumi de trei feluri: răcoroase, călduroase și foarte călduroase. Tu o alegi după cum te știi – dacă te înfofolești în plapumă până te faci ca un cocon sau dacă stai mereu cu picioarele scoase pe sub plapumă, că ți-e prea cald.
  • Umplutura: poate fi naturală sau din fibre sintetice. Și aici e mai mult o chestiune de gusturi, nu de calitate sau izolare, care sunt la fel de mare în ambele cazuri. Cea naturală e realizată din pene sau fulgi de rață sau de gâscă, din mătase, bumbac sau lână. Avantajul umpluturii naturale e că lasă aerul să circule mai bine, adică „respiră'. Umplutura sintetică e realizată din fibre de poliester procesate astfel încât să aibă calitățile umpluturii naturale, dar la un preț mai accesibil. Avantajul lor e că înlătură eficient umiditatea și o țin departe de corp. Până la urmă, e important să alegi ceva ce se potrivește cu mentalitatea ta și stilul tău de viață.
  • Țesătura exterioară: poate fi din bumbac, din poliester sau dintr-un amestec de bumbac cu poliester. De preferat ar fi să alegi varianta cu bumbac – pentru cum se simte în contactul cu pielea, dar și pentru că lasă pielea să respire.
  • Sensiblități: pentru cei alergici sau sensibili fie la umplutura din puf sau pene, fie la acarieni, la Jysk găsești plăpumi antialergice. Acestea sunt realizate printr-un proces-tratament care previne apariția acarienilor, iar pentru cei alegici la cele naturale, există opțiunea cu umplutură sintetică.

Acum că ai aflat care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont când îți alegi o plapumă nouă, hai pe site-ul Jysk sau în magazinele din toată țara și profită de promoții pentru a-ți aduce în viață un pic de mai bine, ca să-ți fie din ce în ce mai bine.

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Home deco