(P) 7 adevăruri și 2 recomandări privind pilula de a doua zi

Contracepția înseamnă astăzi o gamă largă de metode moderne și cu siguranță crescută care, folosite corect, te ajută să eviți o sarcină nedorită. Deși uneori partenerii scapă basma curată, neglijarea contracepției înseamnă riscuri mari. Însă, este de ajuns o singură greșeală ca lucrurile să se complice și să fii nevoită să cauți o soluție de urgență. Iată, în continuare, 7 motive pentru care să folosești pilula de a doua zi dacă ai avut un contact sexual neprotejat, dacă ai uitat de anticoncepționale sau dacă prezervativul nu v-a protejat așa cum trebuia.

pastila de a doua zi

Intervine rapid și înlătură grijile

După contactul sexual neprotejat, ai la dispoziție 72 de ore să folosești pilula de a doua zi astfel încât să aibă efect. Ba chiar este cu atât mai bine cu cât reușești să o iei în primele 24 de ore. Asta înseamnă că scapi de griji imediat ce ai folosit-o. Vei putea apoi să fii relaxată și să te bucuri în continuare de momentele de intimitate alături de partener.

Este foarte sigură

Principalul motiv pentru care o folosești este beneficiul său rapid. Însă, te vei bucura să afli că pilula de a doua zi nu are efecte negative pe termen lung și nu, chiar nu determină infertilitate. Aceasta este una dintre cele mai mari temeri legate de pilula de a doua zi, însă este nefondată. Astfel, dacă la un moment dat apar probleme în a rămâne însărcinată, recomandarea specialiștilor este ca ambii parteneri să meargă la doctor pentru a putea identifica motivul și soluția potrivită.

Este o alternativă la avort

Pilula de a doua zi este o cale ușoară de a repara o greșeală privind lipsa contracepției și de a evita necesitatea unei întreruperi de sarcină. Substanța activă acționează pentru a inhiba ovulația și a preveni astfel fecundarea și apariția sarcinii.

Nu este o modalitate de avort

Pilula abortivă este cu totul diferită de pilula de a doua zi. În timp ce pilula de a doua zi este disponibilă fără prescripție medicală, pilula abortivă se eliberează numai cu acordul medicului și se folosește după ce sarcina este deja confirmată fie de medic, fie prin testul de sarcină.

Este accesibilă pentru orice persoană 16+

Acest lucru înseamnă că și partenerul poate merge la farmacie pentru a procura pilula de a doua zi, urmând ca apoi să ți-o aducă ție pentru a o folosi. Nu contează nici dacă nu a reținut exact cum se numește pilula – farmacista va ști să-i indice exact ceea ce caută.

Pilula de a doua zi se înțelege foarte bine cu prezervativul

Atât de bine încât este de acord să repare greșelile acestuia. Cercetările de specialitate au dezvăluit faptul că o treime dintre utilizatorii de prezervativ au pățit ca prezervativul să se rupă sau să alunece în timpul contactului sexual.

Este eliminată complet din organism după maximum 48 de ore

După ce ai luat pilula, aceasta are la dispoziție între 24-48 de ore pentru a acționa înainte de a fi eliminată complet din organism.

Recomandări

Pilula de a doua zi nu este o metodă pentru uz regulat. Dacă se întâmplă frecvent să fie nevoie de ea, cel mai bine este să ai în vedere o metodă contraceptivă pe termen lung, care te protejează mult mai bine de o sarcină nedorită.

Chiar dacă folosești prezervativ – singurul care te protejează de HIV și bolile cu transmitere sexuală – asigură-te că ai la îndemână și pastila de a doua zi. Nu se știe niciodată când e nevoie de ea!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sport si sanatate