Otita – inflamatie sau infectie a urechii

Otita – inflamatie sau infectie a urechii

Otita, copil, ureche
„Mucoasa nazala inflamata prin infectii virale sau microbiene poate sa afecteze si urechea medie ducand la otite medii acute. Suflarea nasului cu presiune poate arunca agentii microbieni in cavitatile urechii.” declara dr. Andaluzia Oancea, medic ORL Delta Hospital.

Atunci cand racesti, tubul de legatura dintre urechea medie si gat (Trompa lui Eustachio) se inflameaza si se blocheaza. Acest blocaj iti poate favoriza acumularea de lichid in urechea medie.

Otita apare mai frecvent la copii decat la adulti si vizeza mai mult baietii. Asta se datoreaza nedezvoltarii canalului care nu are rezistenta necesara, iar secretiile nu sunt eliminate in totalitate.

Urmatoarele semne te pot ajuta in identificarea otitei:

  • durere la nivelul urechii;
  • febra de pana la 40 de grade si frisoane;
  • senzatia de ureche infundat;
  • secretii de culoare galbena din ureche;
  • probleme de echilibru;
  • irascibilitate in cazul copiilor.

Se poate trata usor, prin antibiotice, antiinflamatoare si decongestionante. Dar, atentie, consulta un medic specialist; nu lua si nu administra copiilor medicamente de capul tau!

„Tratamentul prompt previne complicatiile si consta in antibiotice, antinflamatoare si picaturi nazale decongestionante. De remarcat ca in 80% din cazuri, infectia este virala iar antibioticele nu amelioreaza simptomele, si numai 20% din aceste cazuri se complica microbian ceea ce justifica alegerea antibioticului dupa examenul secretiei auriculare.” explica dr. Andaluzia Oancea, medic ORL Delta Hospital.

In concluzie, trebuie sa ai grija de tine si mai ales de cel mic daca te-ai gandit la o plimbare prin zapada!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate