Operatii estetice, dar altfel

Exista interventii estetice aflate la limita dintre dorinta si necesitate. Printre ele si unele ginecologice.

Unul dintre medicii care realizeaza frecvent aceasta operatie de rejuvenare vaginala, dr. Ioan Stoian, medic primar obstetrica-ginecologie, directorul Clinicii Gynecoland (www.gynecoland.ro), ne asigura ca fiecare operatie este unica si personalizata:

"Modalitatea de interventie este adecvata fiecarui tip de defect anatomic si fiecarei paciente in parte, in functie de bolile asociate si de starea locala anatomica. Totul este individualizat, astfel incat defectul sa fie cat mai bine corectat".

Ce nu poti discuta cu prietenele, la o cafea
Ceea ce chirurgii denumesc rejuvenare vaginala este un procedeu de corectare anatomica intr-o zona considerata "rusinoasa", despre care nu prea poti discuta cu prietenele, la o cafea.

Prezenta unor labii mult prea mari sau a unui perineu cu un vagin mult largit poate determina, pe langa aspectul inestetic, si modificari in perceptia actului sexual.

Majoritatea acestor probleme apar la femeile care au trecut printr-o nastere naturala. Odata ce iti depasesti jena de a-i povesti medicului tau ginecolog de problema pe care o vrei rezolvata, urmeaza o interventie chirurgicala si, dupa un timp de recuperare scurt, rezolvarea.

Principalul beneficiu al acestei interventii va fi acela ca viata ta sexuala se va schimba in bine. Daca te numeri printre cele care se plang de un disconfort perineal, mai ales dupa nastere (dar nu neaparat), cu probleme fiziologice (legate de urinare sau defecatie, dar si in timpul actului sexual), aceasta interventie chirurgicala este binevenita.

Fibrele conjunctive musculare elastice din aceasta zona isi pierd, in timp, din calitatile pe care le au la o persoana tanara.
Daca vrei sa le recuperezi, la un control ginecologic de rutina, trebuie sa mentionezi problemele si disconfortul pe care le simti si sa spui medicului tau ca ai vrea sa remediezi problema.

Este important pentru tine si pentru partenerul tau sa aveti aceeasi viata sexuala de care va bucurati inainte de nasterea copilului si astfel sa va pastrati relatia intacta. Chiar si celelalte probleme legate de disconfortul din acesta zona sunt esen-tiale pentru sanatatea ta. Nu uita ca si ceea ce se intampla in intimitate are importanta in viata ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate