Oktoberfest Brașov 2019. Unde și când are loc?

Oktoberfest este una din cele mai mari și cunoscute sărbători populare din întreaga lume. Aceasta se desfășoară an de an în München, de la mijlocul lui septembrie până în octombrie. Anul acesta, în Germania, evenimentul are loc între 21 septembrie și 6 octombrie.

Din anul 2009, românii au împrumutat și ei sărbătoarea, festivitățile acesteia având loc anual în luna septembrie în Brașov.

Oktoberfest Brașov 2019. Unde și când are loc?

Anul acesta, Oktoberfest va avea loc în perioada 5 – 15 septembrie în locul fostului Stadion Municipal din Brașov.

Tema de anul acesta va fi OKTOBERFEST Brașov 2009 VS. 2019. Ce spun organizatorii despre acestă ediție:

„Ediția cu numărul 11 va genera un strat și mai gros din spuma amintirilor. 2019 înseamnă pentru organizatori 11 ani de petrecere cu bere din belșug.

Berea va fi degustată de zeci de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru petrecerea de la Brașov (..) care se va ține în două corturi încăpătoare: Wiesenzelt și Kronstadtzelt, amplasate în locul fostului Stadion Municipal.

Au trecut mulţi ani de atunci, din 2009, multe s-au schimbat, însă distracţa a rămas aceeaşi!

Provoacarea este să ne întoarcem în timp pentru a ne bucura și mai tare de prezent. Tema acestei ediții este 2009 VS 2019.

Atenție, de această dată berea nu te va face să uiți ce ai făcut la festival, ci dimpotrivă, te va ajuta să-ți amintești momente din edițiile anterioare.

Oktoberfest a început timid la poalele Tâmpei, iar 10 ani mai târziu a devenit cel mai mare festival de gen din România.

A pornit cu un eveniment pe un teren de 1200 MP și a ajuns la o suprafață de 25.000 MP! A pornit cu 35.000 de vizitatori și a ajuns la 350.000.

Încă din 2009, Oktoberfest Brașov duce mai departe tradiția bavareză. Se va lăsa cu FUN, ca-n fiecare an.”

Cum s-a născut Oktoberfest?

Ideea sărbătorii a pornit de la un subofițer din garda națională bavareză. Acesta ar fi sugerat organizarea unei curse de cai pentru a celebra căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen.

Regele Bavariei, Maximilian I, s-a arătat încântat de sugestie. Pe 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prințesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest.

Ca loc de desfășurare a fost aleasă o pajiște nefolosită de la marginea orașului, denumită ulterior Theresienwiese (pajiștea Tereziei).

Foto: Shutterstock

Citește și: 

Agatha Christie, scriitoarea specializată în otrăvuri. Detalii din viața „Reginei crimei”

Top 5 cele mai spectaculoase zone de coastă din Zakynthos

Cablul gondolei care traversează șoseaua Sea to Sky din Squamish, Canada, tăiat intenționat! Peste 200 de persoane rămase fără loc de muncă

Cafeaua consumată seara te împiedică să dormi? Iată ce spun specialiștii!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse