Cablul gondolei care traversează șoseaua Sea to Sky din Squamish, Canada, tăiat intenționat! Peste 200 de persoane rămase fără loc de muncă

Peste 200 de persoane care erau angajate în stafful gondolei Sea to Sky din Squamish, Canada ar putea rămâne fără loc de muncă după ce cablul acesteia a fost tăiat intenționat, închizând porțile celei mai importante atracții turistice din zonă.

Sâmbăta aceasta, 10 august, poliția regală canadiană a dezvăluit că, în jurul orei 04:00, cablul gondolei a fost tăiat intenționat, aproape toate cele 30 de cabine ale gondolei prăbușindu-se.

Gondola, care nu funcționa la momentul respectiv, poate susține aproape 240 de pasageri în cele 30 de cabine ale sale. Cablul gondelei avea o lungime totală de doi km.

Călătoria de la 885 de metri deasupra nivelului mării oferea vizitatorilor o superbă priveliște a zonei Howe Sound.

Cablul gondolei care traversează șoseaua Sea to Sky din Squamish, Canada, tăiat intenționat! Peste 200 de persoane rămase fără loc de muncă

Primarul localității Squamish, Karen Elliott, a mărturisit că peste 200 de persoane sunt angajate ale gondolei, începând cu echipa de bază și încheiând cu angajații de sezon.

Tot ea a dezvăluit că impactul asupra locurilor de muncă ale acestor oameni rămâne pentru moment necunoscut. Karen speră totuși ca, la începutul săptămânii viitoare, această comunitate să aibă un plan pentru foștii muncitori ai gondolei.

„Ne putem imagina că un impediment ca acesta va avea un impact însă nu vrem să speculămțț, a mărturisit primarul.

„Ne implicăm atunci când cineva are nevoie de ajutorul nostru. Mă aștept ca stafful gondolei să fie susținut și să-și poată găsi locuri de muncă temporare până la finalizarea reparațiilor acesteiațț, a mai adăugat ea.

Cablul tăiat avea un diametru de 55 de milimetri și era alcătuit din șase toroane (mănunchi de fire subțiri, răsucite împreună în același sens).

Era capabil să transporte câteva tone și să facă față majorității fenomenelor metereologice. Vandalizarea obiectivului turistic a condus la pierderi în valoare de 1 milion de dolari.

Foto: Hepta.ro

Sursă: CBC.ca

Citește și: 

Propunere nouă în Parlament: „Legea Alexandra” – închisoare pe viață pentru ucigași și violatori

Am fost acasă la primul judecător-robot al lumii! În Estonia, cele mai simple procese civile sunt tranșate de inteligența artificială. „Doar 10% din cazuri sunt contestate de om”

O celebră actriță îi critică dur pe milionarii care au donat pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame: Îi interesează doar să le apară numele în ziare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse