Obezitatea, un factor care poate declanșa unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer. Ce trebuie să știi?

Obezitatea, un factor care poate declanșa unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer

Stilul de viață nesănătos este un factor principal care duce la apariția obezității. Pe lângă problemele de sănătate cu care se pot confrunta persoanele care au un număr mare de kilograme în plus, cercetătorii au descoperit că obezitatea poate declanșa unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer. 

Obezitatea este asociată de cele mai multe ori cu apariția unor probleme de sănătate grave și care pot cauza decesul. De această dată, cercetările oamenilor de știință au arătat că persoanele supraponderale prezintă un risc ridicat de a dezvolta un anumit tip de cancer.

Obezitatea, un factor care poate declanșa unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer

Potrivit studiilor, persoanele care se confruntă cu obezitatea până să împlinească vârsta de 50 de ani prezintă un risc cu 25% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic în anii ce urmează, comparativ cu persoanele care au o greutate normală. Oamenii de știință sunt de părere că excesul de grăsime din organism poate încuraja celulele să se transforme și să devină canceroase, potrivit dailymail.co.uk.

Dacă până acum se credea că fumatul este principalul factor de risc în ceea ce privește cancerul pancreatic, oamenii de știință sunt de părere că și obezitatea poate fi o cauză care să ducă la declanșarea acestei boli. Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au constatat că deși numărul fumătorilor a scăzut, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer pancreatic a crescut alarmant. Mai mult decât atât, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului leagă obezitatea de apariția cancerului la nivelul rinichilor, uterului, esofagului, stomacului, rinichilor, ficatului, pancreasului, dar consideră că problemele de greutate pot fi un factor care să ducă și la dezvoltarea tumorilor cerebrale sau mielomului multiplu.

“Studiile noastre sugerează că pentru a stopa sau pentru a scădea numărul cazurilor de cancer pancreatic, este nevoie să prevenim problemele de greutate în rândul copiilor și adulților tineri, un lucru care ar putea ajuta și la prevenirea altor boli.”, a spus Eric Jacobs, director științific la Societatea Americană de Cancer, potrivit dailymail.co.uk.

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat, începând cu anul 1982, 963,317 persoane care nu aveau în istoricul medical cazuri de cancer. Specialiștii au vrut să vadă dacă problemele de greutate apărute înainte de 50 de ani pot duce la apariția cancerului pancreatic. Din 1982 și până în 2014,  8,354 de persoane au murit din cauza cancerului pancreatic, ceea ce i-a determinat pe cercetători să lege acest factor de apariția cancerului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de periculoase sunt băuturile fierbinți? Pot crește cu 90% riscul de a dezvolta cancer!

Cancerul colorectal, locul 3 în lume ca frecvență: În România, pacienții ajung de multe ori la medic în stadii avansate.' Când ar trebui să mergi la doctor și care sunt principalele simptome?

I s-a spus că este vorba despre o simplă răceală, după care a primit un diagnostic care i-a schimbat viața: Cea mai traumatizantă parte a acestei experiențe a fost…'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din #NUcancerului