Cât de periculoase sunt băuturile fierbinți? Pot crește cu 90% riscul de a dezvolta cancer!

Cât de periculoase sunt băuturile fierbinți

Îți place să bei ceaiul fierbinte? Ei bine, acest obicei îți poate pune sănătatea în pericol. Specialiștii au determinat cât de periculoase sunt băuturile fierbinți pentru organism, ajungând la concluzia că acestea pot crește cu 90% riscul de a dezvolta un anumit tip de cancer.

Băuturile foarte fierbinți se pot transforma într-un adevărat pericol pentru sănătate, motiv pentru care medicii atrag atenția că înainte de a fi consumate, acestea ar trebui lăsate să se răcească. Pare un detaliu care nu ar trebui luat în calcul, însă în timp, obiceiul de a consuma cafeaua, ceaiul sau ciocolata caldă la o temperatură ridicată poate duce la apariția cancerului.

Cât de periculoase sunt băuturile fierbinți?

Tot ce înseamnă o temperatură peste 60°C reprezintă un pericol pentru organism sunt de părere specialiștii. Oamenii de știință spun că persoanele care consumă zilnic mai mult de 3 căni de lichid fierbinte au cu 90% mai multe șanse să dezvolte cancer esofagian, comparativ cu persoanele care nu au acest obicei.

Problemele de sănătate apar pentru că aceste lichide irită mucoasa gurii, gâtului și esofagului, ducând la apariția tumorilor. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea băuturilor la o temperatură mai mică de 60°C.

Într-un studiu publicat în International Journal of Cancer, oamenii de știință au analizat 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75. Specialiștii au studiat obiceiurile oamenilor atunci când vine vorba despre băuturile calde și au descoperit că cei care le consumă la o temperatură ridicată riscă să fie diagnosticați cu cancer esofagian.

“O mulțime de persoane se bucură atunci când consumă ceai, cafea sau alte băuturi calde. Cu toate acestea, conform raportului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate crește riscul de apariție a cancerului esofagian. Prin urmare, este recomandat să așteptați până băuturile se răcesc. Astfel, poate fi o măsură de sănătate publică să extindem aceste rezultate la toate tipurile de băuturi și să sfătuim publicul să aștepte pentru ca acestea să aibă sub 60°C. “, a spus autorul studiului, medicul oncolog  Farhad Islami, potrivit thesun.co.uk.

Specialiștii spun că temperatura ridicată poate afecta esofagul, cauzând inflamații. În plus, se crede că obiceiul de a consuma băuturi fierbinți poate face ca esofagul să nu mai fie o barieră împotriva toxinelor, în special cele din tutun și alcool, ceea ce afectează starea de sănătate.

Simptomele cancerului esofagian

Simptomele cancerului esofagian merg de la apariția dificultăților la înghițire și până la indigestie, dureri de stomac, pierderea apetitului alimentar, dureri în piept, spate sau în zona abdomenului, răgușeală și observarea unei scăderi inexplicabile în greutate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cancerul colorectal, locul 3 în lume ca frecvență: În România, pacienții ajung de multe ori la medic în stadii avansate.' Când ar trebui să mergi la doctor și care sunt principalele simptome?

I s-a spus că este vorba despre o simplă răceală, după care a primit un diagnostic care i-a schimbat viața: Cea mai traumatizantă parte a acestei experiențe a fost…'

Tipul de cancer care este depistat tardiv în rândul tinerilor. Semnele pe care nu trebuie să le ignori!

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului