O spune un medic – Consumă zilnic acest aliment și nu vei mai răci

 

După o anumită vârstă, majoritatea medicilor se retrag din domeniul medical. Însă, la 94 de ani, Murray Grossan profesează ca medic ORL.

În fiecare zi este înconjurat de medici specialiști, dar Grossan a reușit cumva să țină răceala și gripa la distanță timp de 10 ani.
“Am avut o expunere constantă la răceli, gripă și alți viruși, ca parte a serviciului meu”, spune Grossan. “Mulți medici construiesc o rezistență din cauza acestei expuneri”.

Dar Grossan face un singur lucru în fiecare zi: El mănâncă iaurt.
“Bacteriile vii (de exemplu, specii de Lactobacili) interacționează cu microbii din intestin”, explică Steve Bowers în cartea sa “Secretele celor mai sănătoși oameni din lume”.
“Probioticele sunt vitaminele noi”, spune Shekhar Challa, autorul “Probiotice pentru momeală”.

În realitate, probioticele sunt microbi – bacterii benefice care protejează sănătatea dacă sunt consumate în cantități mari. Dar cei 100 de miliarde de microbi care trăiesc în intestinul gros fac multe lucruri bune pentru tine.
De exemplu, procesează fibrele indigestibile și contribuie la menținerea obișnuită a funcțiilor intestinale. Produc un număr de vitamine – B6, B12 și K2 – și ajută la absorbția mineralelor – fier, calciu și magneziu. De asemenea, ajută și la îndepărtarea bacteriilor rănite, cum ar fi Salmonella și E. Coli.

Care sunt beneficiile consumului de iaurt?

În plus, față de protejarea imunității, consumul regulat de iaurt poate preveni creșterea în greutate. Persoanele care au mâncat mai mult de trei porții de iaurt pe săptămână au câștigat mai puține kilograme pe an decât persoanele care au consumat mai puțin de o porție pe săptămână, potrivit unui studiu publicat în Journal of Obesity International.

Iaurtul îți protejează creierul. Aceste conţine vitamina B12 care îmbunătăţeşte memoria de lungă durată şi protejează teaca de mielină, stratul protector din jurul nervilor.

 

Iulia Sandu

Foto: Shutterstock.com

 

Citește și:

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate