O poză pe care Regina Elisabeta o vrea dispărută: familia Ceaușescu la Palatul Buckingham

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Vizita lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu la Palatul Buckingham a deschis un capitol din istorie: era primul şef de stat socialist care făcea o vizită oficială la curtea Reginei. Se întâmpla în luna iunie a anului 1978.

13 – 16 iunie 1978: familia Ceaușescu la Palatul Buckingham

Vizita celor doi dictatori a lăsat un gust amar membrilor celei mai puternice monarhii de pe mapamond, dar interesele economice au fost mai presus de un simplu capriciu.
În cele trei zile cât a durat vizita oficială, delegația României a fost primită cu steaguri tricolore, familia Ceaușescu plimbată cu caleașca regală alături de Regina Elisabeta a II-a și de Prințul de Edinburgh, împreună cu cei doi copii: Charles și Anne.

Ce interes avea Marea Britanie să se expună unui astfel de protocol cu un dictator comunist? Ei bine, România trebuia să producă motoare de avioane, cel mai probabil la uzinele Turbomecanica.

Ceausescu la Buckingham

 

La finalul vizitei, după ce s-au semnat acorduri de colaborare strategică, Nicolae Ceaușescu a primit cadou din partea gazdelor un pui de Labrador care se numea Gladstone. Odată ajuns în țară, câinele a devenit preferatul dictatorului Ceaușescu, acesta schimbându-i numele în Corbu. Elena Ceaușescu, ca o savantă de renume mondial ce era, a plecat din Regatul Unit al Marii Britanii cu câteva distincții academice în chimie, domeniul unde se pare că excela. Regina Elisabeta i-a dăruit o minunată broșă din aur de 24 de karate, iar pentru Dictator, o armă de vânătoare artizanală.

Peste ani, întrebată de momentele stânjenitoare din diplomația britanică, Regina Elisabeta l-a numit pe Nicolae Ceaușescu, ‘acel omuleț înspăimântător.’

Foto: Hepta

Citește și:

Ce frumoasă era ultima iubită a lui Nicușor Ceaușescu! Dana Radu l-a îngrijit până în ultima sa clipă de viață

Nicu Ceaușescu a făcut greva foamei ca să scape de femeia pe care Elena Ceaușescu l-a obligat să o ia de soție! Au trecut 23 de ani de la decesul mezinului familiei Ceaușescu

Adevărul poveștii de iubire dintre Nicu Ceaușescu și soprana Daniela Vlădescu: „Am primit amenințări că voi fi distrusă'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri