O nouă teorie: razele solare ajută la distrugerea coronavirusului

razele solare ajuta la distrugerea coronavirusului

Toată lumea știe că expunerea la soare este importantă pentru ca organismul să producă vitamina D. Vitamină necesară menținerii sănătății oaselor. Un om de știință, imunolog, susține că razele solare ajută la distrugerea coronavirusului.

Peter Openshaw, profesor de medicină experimentală la Imperial College London, a lansat o teorie care aruncă o lumină nouă în lupta pentru combaterea coronavirusului. El a afirmat la sfârșitul săptămânii trecute că este bine ca oamenii să își ia zilnic porția de soare. Într-adevăr, acest lucru pare dificil de realizat în condițiile restricțiilor de circulație. Dar există și variante alternative. Ca de exemplu să stăm câteva minute zilnic în grădina propriei case sau la fereastră (în cazul celor care locuiesc la bloc). De ce este atât de important acest lucru? Potrivit imunologului britanic, razele solare ajută la distrugerea coronavirusului, afectând materialul genetic al agentului patogen mortal.

Profesorul Openshaw a făcut această declarație la sfârșitul săptămânii trecute, când Guvernul britanic insista asupra recomandărilor făcute populației de a rămâne în case de Paște. Fără a avea intenția de a combate avertismentele poliției pentru cei care aveau în plan să iasă la… plimbare, imunologul și-a susținut teoria. „Nu ar trebui ca aceste reguli de carantină să fie atât de stricte încât să pară iraționale. Este important ca oamenii să înțeleagă că expunerea la soare este o recomandare care se bazează pe știință și în niciun caz nu promovează transmiterea infecției. Personal nu văd ce este greșit în a ieși puțin la soare', a spus el.

În replică la afirmațiile și recomandările profesorului Openshaw, secretarul de stat al Irlandei de Nord, Brandon Lewis, a venit cu argumentele sale. El a ținut să precizeze că un astfel de îndemn poate crea mari probleme. „Noi am transmis populației să nu iasă din case de Paște, să nu se plimbe nici măcar prin cartier. Gândiți-vă la localitățile de pe litoral. Dacă oamenii ies la soare, încep să se relaxeze și să se plimbe pe plaje, ne-am putea confrunta cu un număr mare de persoane specific celui din zilelor de sărbătoare. Nu ne permitem așa ceva', a subliniat secretarul de stat.

Cu sau fără avertismente și restricții, britanicii nu au rezistat duminică în case. Poliția a avut de luptat și de dus muncă de lămurire cu multe persoane care au pornit cu rulotele spre zonele cu lacuri, unii chiar pregătiți să facă și canotaj. La fel și bicicliștii, au ignorat recomandările și au ieșit la plimbare. Mai mult, în online a apărut un grup de persoane autointitulate #Covidiots, care continuă să ignore sfaturile autorităților. Dar măcar și-au nimerit-o bine cu numele…

Foto: 123rf

Citeste și:

EXCLUSIV AVANTAJE: Dr. Octav Ginghină spune ce se întâmplă cu pacienții oncologici în timpul pandemiei de coronavirus

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate