O casa cu mult soare

Chiar daca n-ai prea multi bani, poti transforma o casa in caminul visurilor tale. Conditia este sa ai multe idei.

De ce ar cumpara cineva o casa veche, stil vagon, intr-o curte de 1.000 mp, undeva in afara Bucurestiului, langa un lac? Pentru pretul avantajos sau vecinatatea cu lacul, nu pentru casa in sine. Ei bine, familia care a cumparat aceasta casa la sfarsitul anului 1995 a stiut s-o transforme intr-un camin cald si primitor. Dar povestea transformarii este lunga si nu s-a sfarsit inca… Totul a inceput in 1995, cand parintii si fiul lor, student, si-au dat seama ca se sufoca daca mai stau la bloc. Degeaba au zugravit si modernizat apartamentul in care locuiau de 20 de ani, spatiile ramaneau la fel de stramte.

Au inceput sa caute o casa. Nu se punea problema sa cumpere casa visurilor lor, ci doar pe cea a posibilitatilor lor, asa ca oferta era destul de modesta. Dar ei au perseverat. Pusesera ochii pe o casa undeva la iesirea din Bucuresti, dar proprietareasa s-a grabit si a vandut-o altcuiva. Cand erau ei mai dezamagiti, au aflat ca ar fi de vanzare casa de alaturi, mai frumoasa si mai solida. Au cumparat-o si, fericiti, s-au mutat. Suma ramasa pentru modernizarea casei era prea mica. De aceea, modificarile s-au facut in timp, pe masura ce se acumulau bani si idei.

Initial, in casa se intra prin incaperea a doua de la strada, care avea un fel de mic pridvor cu arcade. Pridvorul a fost desfiintat de actualii proprietari, una dintre arcade fiind transformata in fereastra, iar cealalta in nisa, in care sunt expuse obiecte decorative. Intre living si bucatarie era un perete si o usa.
Usa a fost desfiintata, in locul ei fiind construita o arcada. O alta arcada desparte livingul de nou creatul antreu-veranda, cu geamuri mari, unde se afla multe vase cu flori. Din aceasta veranda intri in dormitorul parintilor, inexistent in casa veche, iar pe partea cealalta intri in baie.
Langa dormitorul parintilor se afla bucataria lor, din care se poate iesi pe o terasa din lemn, acoperita – un foisor unde poti petrece zilele si serile de vara.

LIVINGUL
Canapeaua si fotoliile cu huse galben-pai sunt calde si primitoare, aceeasi senzatie de tihna dand-o si dominanta liniilor orizontale, joase: canapele, fotolii, masuta, doar crengile palmierilor incumetandu-se spre inaltimi.
Camera are dimensiuni generoase, dar pare si mai mare, neavand decat un singur perete intreg, alti doi fiind strapunsi de arcade, iar cel de-al treilea de un glasvand. Pe jos, o dusumea din lemn deschis la culoare si frumos lacuit, precum si un covor in nuante calde, de ocru si bej.
Bucataria, legata de living printr-o arcada, poate fi considerata parte a acestuia. De aceea, mobila de bucatarie este alb-crem, iar lemnul e de aceeasi esenta ca si in living (si, de fapt, ca in tot restul casei). Deocamdata, bucataria serveste mai mult de sufragerie si loc de depozitare a veselei, insa exista un aragaz performant si o hota, care ar putea face fata unor "demersuri" gastronomice de mare anvergura.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni