Nu se mai găsește Euthyrox. Dar s-a aflat un lucru important…

Nu se mai găsește Euthyrox. Dar s-a aflat un lucru important: Societatea Română de Endocrinologie: „Am primit asigurări ferme că levotiroxina va fi disponibilă din nou în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni.'

Ca urmare a situației semnalate de către pacienți cu privire la imposibilitatea procurării tratamentului cu levotiroxină, din cauză că acesta lipsește din farmacii, Societatea Română de Endocrinologie a luat legătura încă de săptămâna trecută atât cu Colegiul Farmaciștilor din România, cât și cu reprezentanți ai producătorilor acestor medicamente si cu oficiali ai Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

„În calitate de președinte al Societății Române de Endocrinologie, am primit asigurări ferme de la producători că levotiroxina, atât sub forma de comprimate, cât și sub forma de soluție orală, va fi disponibilă din nou în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni. Potrivit informațiilor comunicate există cantități suficiente din aceste produse, care au plecat deja din depozite către farmacii. Sperăm ca astfel de blocaje în lanțul de distribuție să nu mai aibă loc, pentru că asigurarea continuității tratamentelor este esențială pentru acești pacienți', a precizat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.

Pe site-ul Societății Române de Endocrinologie sunt disponibile și informările oficiale din partea producătorilor cu privire la rezolvarea problemelor de aprovizionare cu aceste produse: https://www.sre.ro/stiri-sre/, precum și echivalența dozelor între cele două tipuri de produse farmaceutice.

Foto: facebook

Citeste și:

Transmiți virusul voit, ascunzi date, nu respecți carantina: pușcărie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate