Nu mai arunca apa în care au fiert ouăle! Iată la ce o poți folosi
Mai sunt doar câteva zile până la Paști, iar gospodinele au început deja pregătirile pentru masa de sărbătore. În Joia Mare se vopsesc ouăle, așa că acest secret cu siguranță îți va fi de mare folos.
Puține femei știu că apa în care au fiert ouăle are multe proprietăți benefice, iar multe dintre ele o aruncă. Chiar dacă pare greu de crezut, această apă conține nutrienți care pot fi folosiți în alte scopuri.
De ce nu trebuie să arunci apa în care au fiert ouăle?
În timpul fierberii, ouăle îşi lasă în apă din ibric o cantitate mare de calciu organic, conform secretele.com. Acest calciu organic este extrem de benefic pentru plantele de apartament sau de curte, care sunt plantate în ghiveci și nu numai.
Calciul organic este excelent pentru întărirea rădăcinilor şi tulpinii subterane a plantelor, în timp ce sărurile minerale din coaja de ou îmbogăţesc solul cu nutrienţi preţioşi.
Prin urmare, nu mai arunca apa în care fierbi ouăle, ci foloseşte-o pentru a uda florilor. Cel mai indicat este uzi plantele cu această apă o dată la 30 de zile. E indicat să folosești apa la temperatura camerei.
Foto: 123rf.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Care este semnificația modelelor folosite la încondeierea ouălor
Descoperire impresionantă făcută de cercetători. Acesta este efectul emoțiilor asupra realității
Gestul bizar al unui motan! Ce fură de la vecini și aduce acasă
Motivul pentru care ar trebui să adaugi sare în cafea și nu zahăr