Motivul pentru care ar trebui să adaugi sare în cafea și nu zahăr

sare in cafea

Cafeaua este cea mai populară băutură și este preferată de multe persoane pentru aroma ei aparte. Chiar dacă în mod normal în cafea se adaugă zahăr pentru a-i îmbunătăți gustul, specialiștii sunt de părere că sarea ar fi mult mai potrivită.

Cafeaua cu sare este cunoscută ca fiind un remediu împotriva mahmurelii și este consumată foarte rar. Cu toate acestea, cei care au studiat intens procesul de preparare al cafelei sunt de părere că această băutură ar trebui preparată adăugând sare în loc de zahăr. Un praf de sare adăugat în cafea reușește să înlăture gustul amar al acesteia și ajută la menținerea unei arome mult mai puternice.  Gustul amar este atenuat de sodiu, lucru care a fost demonstrat științific, potrivit metro.co.uk.

Același truc poate fi aplicat și în cazul vinului. În cazul sortimentelor de vin mai slabe din punct de vedere calitativ, sarea poate face minuni. Pentru ca aroma vinului să fie mai intensă, poți adăuga puțină sare, fără a exagera și asta pentru că o cantitate mult prea mare de sare va schimba total gustul vinului.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cel mai nou trend în materie de cafea. Tu ai încercat asta?

Cafeaua, principalul aliat în lupta împotriva demenței

Zodiac la cafea: cum va fi întâlnirea în funcție de zodia celui care te-a invitat?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse