Noul test din salivă care poate prezice dacă veți face forme severe în urma infectării cu Covid-19

Testul care ar putea prezice ce formă de boală ați putea face în urma infectării cu Covid-19 analizează vârsta, sexul, greutatea și starea generală de sănătate, precum și genele legate de severitatea virusului. Un astfel de test poate informa specialiștii astfel încât aceștia să prioritizeze dozele de vaccin suplimentare pentru cei mai expuși riscului.

Experții în Boli Infecțioase au subliniat că ar putea fi util în regiunile în care vaccinarea nu este suficient de răspândită pentru a oferi imunitate populației. Testele funcționează examinând genele care cresc riscul de a dezvolta forme severe de Covid.

Aceștia combină informațiile obținute cu starea de sănătate generală a acelor oameni care sunt mai vulnerabili la Covid, cum ar fi cei cu afecțiuni respiratorii și cu tensiune arterială crescută.

Prin utilizarea acestor informații, experții ar putea prezice cu o precizie de 73% cine este cel mai expus riscului de a se îmbolnăvi grav în urma infectării cu Covid-19. Tot ce ceea ce trebuie făcut este recoltarea salivei într-un tub, ca mai apoi să fie transmis la un laborator pentru a fi testată.

Cercetătorii din Marea Britanie au spus că, la nivel individual, cunoașterea riscurilor personale poate determina oamenii să facă alegeri în cunoștință de cauză cu privire la activitățile lor de zi cu zi, inclusiv distanțarea socială la locul de muncă sau în alte locuri aglomerate.

Genetic Technologies a inventat testul, dar probele nu au fost prelevate de la pacienții care aveau varianta Delta, deoarece testul a fost socs înainte ca acesta să fie tulpina dominantă din Marea Britanie.

Testele au fost făcute înainte de 8 ianuarie 2021, iar experții au analizat 2.205 cazuri eligibile cu Covid-19 sever și 5.416 pacienți cu Covid non-sever.

„Am reușit să distrugem factorii de risc, apoi să-i folosim pentru a stabili exact cine ar avea un risc ridicat și cine ar avea un risc redus', a declarat dr. Gillian Dite, specialist în cadrul companiei, scrie The Sun.

Rezultatele testelor se bazează, de asemenea, pe persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Acest lucru ar putea modifica rezultatele testelor, deoarece s-a dovedit că persoanele vaccinate sunt mai puțin susceptibile de a suferi complicații severe ale Covid-19, inclusiv spitalizarea.

În prezent, aceste teste sunt disponibile la comandă în SUA.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate