Noua speranţă a gimnasticii româneşti

Are doar 10 ani, dar jumătate din viaţa de până acum şi-a dedicat- o gimnasticii. Este multiplă campioană naţională la categoria ei de vârstă şi cea mai tânără componentă a lotului de junioare ce se pregăteşte la Oneşti. O cheamă Antonia Irina Duţă şi este cel mai nou caz sprijinit de campania Jurnal de fapte bune'.

jurnal de fapte bune

de Gabriel PENEȘ

Haide, Pic! Acum! Desprinderea!'. Iar Pic', aşa cum îi spun Antoniei colegele de la gimnastică, se desprinde de barele inegale ale paralelelor într-un zbor măiastru spre aterizarea perfectă. Uralele cuprind sala din Tokyo ce găzduieşte concursul de gimnastică al Olimpiadei din 2020. A reuşit, a învins! Până când visul acesta, pentru care trudeşte încă de la 5 ani, va prinde viaţă, Pic' mai are de muncit.

Dar nu e trudă ca o caznă, de fapt, pentru că e tot ceea ce micuţa Antonia îşi doreşte să facă. Prima oară mama m-a dus la balet. Dar mi s-a părut prea uşor pentru mine, aşa că am ajuns la gimnastică. E mult mai palpitant, îmi place să învăţ lucruri noi, să am provocări noi', spune fetiţa cu un aer mult mai matur decât vârsta înscrisă în certificatul de naştere. Cel mai mult îi plac paralelele inegale. Te fac să te simţi ca o pasăre, ca şi când ai zbura. Ca o… rândunică', adaugă Antonia. De la 5 ani a ajuns la CS Dinamo, sub îndrumarea antrenorilor Anca Cristina Drăghici şi Dan Potra.

Nu avem cuvinte să le mulţumim pentru ce au făcut pentru Antonia. Sunt doi antrenori şi oameni extraordinari', punctează mămica fetiţei. Iar asta s-a văzut şi în rezultatele obţinute de Antonia la toate concursurile din ultimii ani, astăzi fiind deja multiplă campioană naţională, atât cu echipa, cât şi la individual, la paralele, desigur, dar şi la celelalte aparate.

Citește continuarea pe www.jurnaldefaptebune.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Copii