Noua luni de asteptare

Testele de sarcina

Cel mai simplu mod de a afla daca ai ramas insarcinata este recurgerea, la domiciliu, la un test de urina, pe care il poti cumpara de la orice farmacie. Citeste cu atentie instructiunile si aplica testul. Nu uita ca acesta este concludent doar daca este facut din a saptea zi de sarcina, nu imediat dupa contactul sexual.

Consultul medical

La doua-trei saptamani dupa data la care ar fi trebuit sa ai menstruatia, este necesar sa te prezinti la prima consultatie medicala prenatala. Medicul iti va cere, in primul rand, sa-i descrii simptomele.
Daca se confirma sarcina, vei fi intrebata despre bolile de care suferi sau au suferit rudele apropiate si despre eventualele sarcini sau avorturi anterioare. De asemenea, ti se vor cere amanunte despre mijloacele contraceptive pe care le-ai folosit inainte de a ramane insarcinata. Data probabila a nasterii este aproximata in functie de prima zi a ultimei menstre, de aceea e necesar sa cunosti acest detaliu.

Testele uzuale

Pentru o imagine completa a starii tale generale de sanatate, vei fi programata pentru teste obisnuite: tuseul vaginal (examinarea colului), examenul secretiei vaginale, sumarul de urina, masurarea tensiunii arteriale, palparea sanilor, glicemia, hemograma. Testele de sange vor stabili grupa de sange, RH-ul, prezenta unei posibile boli cu transmitere sexuala sau a anemiei.

Examenul clinic permite identificarea sarcinii cu risc crescut, care impune o mare atentie din partea medicului si a femeii insarcinate pentru respectarea unui anumit regim de viata sau a unui tratament de fortificare a organismului (medicul poate prescrie preparate farmaceutice pe baza de fier care combat anemia feripriva).

Frecventa controalelor periodice

In primele doua trimestre de sarcina trebuie sa mergi la control o data pe luna, iar in ultimul trimestru, bilunar. In cazul in care simti ca e ceva in neregula, programeaza-te la medic, chiar daca ai fost la control cu cateva zile inainte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate