Nostradamus și alți bărbați fermecători

Imediat după Revoluție, cozile de la alimentară au dispărut și s-au reorientat. S-au mutat buluc la dughenele cu ziare. N-a avut România niciodată atâta puzderie de publicații… unele, ciudate, altele, de-a dreptul halucinante. Unele descopereau imoralitatea și defilau cu ea ca la paradă, altele țineau caldă întrebarea care avea să ne bântuie: cine-a tras în noi?

Bucureșteanul, deprins cu așezatul unul în spatele celuilalt, cumpăra ziare și reviste de parcă, după ce se citeau, se mâncau. Tata aducea zilnic acasă un șomoiog de jurai că intenționa să dea foc la bloc. Printre România Mare, Tineretul Liber, Ecran Magazin, Baricada și Libertatea, s-a strecurat o broșură mică și stingheră.

După ce-a citit-o tot familionul, interesați de subiect am rămas doar eu și tata, nu că am fi știut mare lucru despre Nostradamus, dar te zgândărea să
afli niscaiva evenimente din viitor. – Ce turnuri gemene din orașul nou? Există așa ceva? – Habar n-am, nu cred… am spus repede, cu gândul la blocul turn cu multe etaje de pe cheiul Dâmboviței.

Era fix 1990. Într-o cărticică stingheră publicată la repezeală, după cine știe ce traducere obscură, era descris, negru pe alb, unul din evenimentele majore ale secolului.

Din cauza restricțiilor de călătorie, puțini români știau de existența unor zgârie-nori identici, într-un oraș din America. Iată de ce Dosarul Special
al lunii ianuarie este despre predicții… cu gândul la vremurile când românii credeau în lumi nevăzute, în vise și vedenii, în premoniții și superstiții.

Și pentru că nostalgia va deveni cât de curând o afecțiune, deci iată un nou motiv să mergem la terapeut, m-am pomenit cântând bezmetic: „Racheta Albă… pământ printre stele, copilărieee visââând…', până când protagonistul serialului, speriat de trilul meu, mi-a acordat un interviu în exclusivitate despre cum ajungeai, în anii 80, să joci într-un serial românesc.

Suntem cea mai iubită revistă de femei din România și vrem, în sfârșit, să le răsplătim pentru loialitatea lor. Începem anul cu o colecție exclusivistă de bărbați talentați, boemi, buni gospodari, cu povești de viață numai bune de parcurs în paginile dedicate lor, bărbaților de 5 stele.

Dacă vă interesează în mod deosebit cam cât a durat frenezia cu puzderia de ziare, aflați că în șase luni cozile s-au mai liniștit. S-au mutat la dughenele de vândut bilete Bingo. Și de-atunci am trăit mai puțin, am citit mai puțin și ne-am împuținat mai abitir.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Editorial