Noile animale de companie preferate de români

noile animale de companie preferate de romani

În materie de animale de companie, ultimii ani ne-au demonstrat că gusturile oamenilor au ajuns la un alt nivel. Câine, pisică, papagal, pești? Banal, ar spune unii. Iguane, cameleoni, arici, șerpi, broaște țestoase… iată care sunt noile animale de companie

Una dintre cele mai drăgălașe specii care a devenit rapid animal de companie este chinchilla, originară din America de Sud (Chile, peru, Bolivia, Argentina). Este un animal nocturn, desfăşurând majoritatea activităţilor noaptea, pentru ca ziua să dormiteze.

Vezi și: Iepurele ca animal de companie. Ce rase de iepuri să alegi

În creşterea chinchilei porniţi de la considerentul că nu este un animal domestic, ci unul îmblânzit, iar comportamentul lui va depinde în mare măsură de cel al îngrijitorului. Astfel că este recomandat să vă comportaţi cu blândeţe, să-i asiguraţi un ambient calm şi liniştit, să evitaţi gesturile bruşte, zgomotele stridente, strigătele etc. În crescătorii chiar există un obicei amuzant, dar eficient: acela de a bate uşor la uşa adăpostului înainte de a intra, aşa încât chinchilele să nu fie luate prin surprindere. Este un animal sensibil, care reacţionează la tot ceea ce îi modifică brusc obiceiurile. În libertate obişnuieşte să fugă în caz de pericol, însă în captivitate, în cazul în care este deranjată, nu are altă scăpare decât să-şi abandoneze părul în mâna celui care o prinde.

Vezi care sunt cele mai mici animale din lume!

În mod normal chinchilele nu muşcă, deci le puteţi prinde cu mâna liberă. În caz contrar, folosiţi mănuşi groase. Alte modalităţi de a le prinde ar fi folosind ambele mâini, în formă de cupă sau prin introducerea mâinii în cuşca animalului şi prinderea lui când acesta îşi aşează lăbuţele în palma dumneavoastră. O chinchilă este sănătoasă dacă are mersul „ca pe sârmă', urechile îndreptate în sus, coada frumos arcuită, ochii larg deschişi şi strălucitori. Când sunt bolnave au capul aplecat, spatele cocoşat, un aspect somnolent. Dacă animalul are botul umed este suspect de răceală. O modalitate de a depista exemplarele bolnave este aceea de a examina dejecţiile. Astfel, dacă o chinchila are urina de culoare închisă sau roşu aprins este suspectată de boală (urina normală are culoarea alb-gălbuie).

Dacă vrei un câine, cele mai fidele și jucăușe rase sunt Husky, Labrador și Golden Retriever!

Stiai ca… exista pasari care pot vorbi?

Foto: Shutterstock

Citește și:

Un nou studiu aruncă în aer tot ce știam despre Vitamina C

Animalele de companie îi ajută pe copiii să crească sănătos

7 boli transmise de animalele de companie

Vezi şi animale care trăiesc la Polul Sud!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte