Un nou studiu aruncă în aer tot ce știam despre Vitamina C

După 20 de ani de cercetări, rezultatul unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la o Universitatea din Chile aruncă în aer tot ce știam despre Vitamina C. Se pare că aceasta serveşte drept “combustibil” pentru celulele tumorale în diferite tipuri de cancer, relatează Agenția France Presse.

Echipa de cercetători, condusă de medicul Coralia Rivas, a dat publicității rezultatele acestui studiu care nu va trece nepobservat de întreaga comunitate medicală de pe mapamond.

Se știe de câteva decenii că aportul de vitamina C din alimentaţie este crucial datorită proprietăţilor sale antioxidante, însă cercetătorii chilieni au demonstrat recent că această vitamină hrănește celulele maligne din organism.

Studiul arată că cele 20 de tipuri de cancer studiate îşi satisfac nevoile importante de nutrienţi prin reciclarea vitaminei C.
Cu toate acestea, medicul Coralia Rivas a avertizat că, în niciun caz, nu trebuie “să opriţi administrarea de vitamina C.”

Medicul coordonator nu a uitat să precizeze că Vitamina C previne scorbutul, fiind esenţială pentru energia celulară, producerea de colagen, sinteza neurotransmiţătorilor contribuind totodată la întărirea sistemului imunitar.

Două forme de vitamina C coexistă în organism: forma oxidată (acid dehidroascorbic sau DHA), care se găseşte în concentraţii mari în mediile de oxidare în jurul tumorilor, şi forma redusă (acid ascorbic, AA), care deţine o funcţie antioxidantă.

Conform mecanismului descoperit, celulele tumorale captează DHA care se află în cantităţi mari în jurul lor, îl transportă în interiorul lor şi îl transformă în vitamina C redusă, ceea ce le menţine în viaţă.

Cercetările au arătat astfel că celulele tumorale de sân, de prostată sau de sânge, sunt “capabile să acumuleze cu mult mai multă vitamina C decât celulele normale”, a explicat Rivas

Foto: Shutterstock

Citește și:

S-a demonstrat științific: dacă mama are cancer de sân, atunci fiul ei are risc crescut de a face cancer de prostată

Semnele apărute la nivelul mâinilor care pot anunța cancerul pulmonar. Schimbările pe care trebuie să le iei în calcul

Carcinomul bazocelular nu reprezintă pericol pentru viață. Ce trebuie să știi despre cele 3 forme ale cancerului de piele

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate