Muschetarul cu ambiţii olimpice

David Statie este cel de-al optulea bursier al campaniei Jurnal de fapte bune. La 13 ani, are numeroase premii şi trofee cucerite la competiţiile de scrimă, iar visul lui este să ajungă, într-o zi, campion mondial şi, poate, olimpic.

david statieEn garde! Pret! Allez!'. David se concentrează, atacă suprinzător şi face ultima tuşă a asaltului final. A învins! E campion olimpic!… Zi de zi, odată cu ivirea zorilor, visul băiatului de 13 ani e întrerupt de glasul mamei: David, trezirea! Trebuie să mergi la şcoală!'.

Căci David nu e numai multicampion la scrimă, ci şi unul dintre cei mai buni elevi din clasa lui, pasionat de istorie şi calculatoare.

Nicicând nu i se luminează însă privirea ca atunci când vorbeşte despre scrimă şi, mai precis, despre spadă, arma' în care s-a specializat de patru ani încoace. Avea doar şase ani când a văzut un fluturaş ce făcea reclamă scrimei în cadrul unui club sportiv. Pe vremea aceea, visa să devină un mare star al fotbalului, ca Messi, tot la Barcelona. Dar mama a insistat pentru scrimă.

Citeşte continuarea pe www.jurnaldefaptebune.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii