Motivul surprinzător pentru care cei mai mulți oameni fac cancer

Cancerul este o boală grea, neplăcută și, din nefericire, din ce în ce mai des întâlnită în rândul bătrânilor, tinerilor și al copiilor. Un studiu nou efectuat la Universitatea John Hopkins a descoperit un motiv surprinzător pentru care atât de mulți oameni fac cancer.

pacient-cancer

foto pacient care suferă de cancer via Shutterstock

Renunță la țigări, fă mai mult sport, nu mai mânca zahăr, nu mai consuma alimente procesate, mănâncă mai multe fructe și legume proaspete, preferabil crescute fără să fie stropite cu diverse substanțe nocive. Toate aceste sfaturi sunt oferite oricui vrea să reducă riscul de cancer, însă se pare că impactul unui stil de viață sănătos și echilibrat este mult mai mic decât s-ar crede, spun oamenii de știință de la John Hopkins. Potrivit ultimelor studii, se pare că cele mai multe cazuri de cancer sunt pur și simplu… ghinion. Iată de ce:

Unele tipuri de cancer apar mai des decât altele pentru că celulele anumitor organe se divizează mai des și mai mult decât la celelalte. Spre exemplu, cancerele de colon sau de pancreas sunt mai dese decât celelalte, pentru că diviziunea celulară are loc mai des decât în alte organe. Așadar, cu cât au loc mai multe diviziuni celulare la nivelul unui organ, cu atât cresc șansele aparițiilor mutațiilor maligne – cancerul, explică specialiștii de la John Hopkins, adăugând că ar fi vorba de o diviziune aleatorie și de aceea 'ghinionul' poate fi motivul pentru care mulți oameni fac cancer.

Nu renunța la stilul de viață sănătos!

Chiar dacă impactul nu este atât de mare pe cât s-ar fi dorit, un stil de viață sănătos și echilibrat tot este foarte important pentru sănătatea organismului. Mutațiile maligne apar mai des la cei care au fost expuși la toxine sau care nu au grijă de sănătatea lor.

În concluzie, există mai multe lucruri care pot duce la apariția cancerului – genetica, factorii de mediu și mutațiile aleatorii ale celulelor – însă tot ar trebui să ai grijă de tine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate