Metode simple pentru desfundarea urechilor

Atunci când urechile se înfundă, acest lucru provoacă o stare de disconfort. Faptul că te auzi ca într-un „tunel' te irită și tot ce-ți dorești este să scapi de presiunea de la nivelul capului.

Există mai multe motive pentru care urechile ajung să se înfunde. Ceara acumulată în ureche, tensiunea arterială, o răceală pot fi printre cauzele apariției acestui fenomen. Uneori, după câteva zile, trece. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ba mai mult, apar secreții și o durere la nivelul urechilor, vizita la medic este absolut necesară.

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac, când vine vorba despre desfundarea urechilor, este să blocheze căile respiratorii, adică să se țină de nas și să sufle tare. În acest fel se crede că blocajul de la nivelul urechilor s-ar elibera. De fapt, acest gest nu face decât să pună în pericol sănătatea timpanului care, la o astfel de presiune, ar fi putea fi afectat.

Există alte metode, la fel de simple, care pot ajuta la desfunda urechilor, chiar și atunci când se te afli în avion. În acest caz, urechile se înfundă din cauza schimbării bruște a presiunii atmosferice.

Manevra Valsalva

Cea mai simplă metodă, recomandată de medicii O.R.L., este manevra Valsalva. Aceasta a primit numele de medicul Antonio Maria Valsalva care, în secolul al XVII-lea, a creat o tehnică menită să ajute la expirația aerului atunci când căile respiratorii sunt blocate.

Pentru desfundarea urechilor, această manevră presupune să:

– inspiri adânc;

– te ții de nas;

– încerci să expiri ușor pe nări până auzi un pocnet în urechi.

Deși pare insuficient, acest gest va crea exact presiunea necesară pentru eliberarea urechilor. Mai exact, pentru a deschide trompa lui Eustachio.

Manevra Toynbee

– ia o gură de apă;

– ține-te de nas;

– bea o gură de apă și înghite, având în continuare mâna la nas.

Mișcă din maxilar

Pur și simplu, deschide gura și mișcă stânga-dreapta din maxilar până când auzi un pocnet în ureche. În plus, funcționează și să mesteci gumă atunci când urechile sunt înfundate sau să încerci să caști.

Citește și: Meningita la adulți. Când să ne îngrijorăm?

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate