Metode alternative în lupta cu cancerul

shutterstock_116810017

A spune #NUcancerului poate însemna atât a preveni, cât și a căuta neîncetat soluţii pentru vindecare. Nu e ușor, nici nu ar avea cum, însă faptul că mii de oameni din lumea întreagă au obţinut vindecarea ne demonstrează că este posibil. Unii le numesc miracole, alţii consideră că are legătură cu puterea interioară și credinţa neîncetată în vindecare. Iată câteva metode alternative în lupta cu cancerul:

În lupta cu cancerul, esenţial este să se urmeze tratamentul recomandat de medicul specialist. În urma unei discuţii și cu recomandarea medicului, pot fi folosite metode de tratament alternative, cu rolul de a susține sistemul imunitar și a contracara efectele secundare ale chimioterapiei. De asemenea, se poate apela cu succes la reflexoterapie, acupunctură, masaj, reiki, acolo unde medicul consideră că o astfel de metodă poate ajuta pacientul.

Există însă și o serie de metode sau tehnici la care bolnavii pot apela cu încredere, în paralel cu tratamentele clasice sau alternative, fără efecte secundare. Iată câteva:

  • Vizualizarea – Pentru folosirea metodelor de vizualizare este esenţială capacitatea personală de introspecţie. Pentru cei care cred în vindecarea accelerată de puterea minţii, există exerciţii care se pot practica zilnic sau de mai multe ori pe zi. De exemplu, așezat confortabil pe un fotoliu, va închide ochii și își va concentra atenţia pe respiraţie. Apoi va vizualiza un râu care izvorăște de deasupra capului său. Se va gândi la faptul că apa aceea curgătoare are puteri vindecătoare, apoi va vizualiza cum apa îi atinge tot corpul, cum spală fiecare celulă afectată de boală și o vindecă. Acest exerciţiu se repetă dimineaţa și seara până la vindecare, având convingerea fermă că va funcţiona.
  • Relaxarea – pentru că boala produce și o stare de încordare, stres, așteptare, incertitudine cu privire la viitor, este important ca persoana afectată de cancer să înveţe să se relaxeze. Altfel spus, în mijlocul furtunii să caute pacea interioară. Pentru relaxare se poate apela la muzică, sunete din natură sau plimbări în natură, atunci când este posibil.
  • Exprimarea emoţiilor – toate acele emoţii ascunse vor ieși cândva la suprafaţă și o pot face într-un mod violent. Dându-le voie să se elibereze treptat, acceptând că sunt acolo, bolnavii pot depăși mai ușor suferinţa. A învăţa să vorbească despre ceea ce simt fără să se simtă vinovaţi ajută la descărcarea emoţională și creșterea autocontrolului.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Persoanele diagnosticate cu cancer au urgentă nevoie de psihoterapie

Cancerul ovarian se vindecă. Cum poți descoperi boala din faza incipientă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din #NUcancerului