Mersul cu picioarele goale, beneficii nebănuite pentru sănătate

După cum cu siguranţă ştiu majoritatea dintre noi, pe tălpi, palme și urechi se află o sumedenie de terminații nervoase care corespund diferitelor organe din corp. Stimularea acestora duce la îmbunătăţirea funcţionării organelor corespondente.

mersul cu picioarele goale

Multe dintre noi, însă, nu au timpul necesar pentru a urma regulat şedinţe de reflexoterapie. Soluţia în acest caz este una extrem de simplă – mersul cu picioarele goale. Adesea, lucrurile simple sunt cele mai eficiente, așa cum se întâmplă și în acest caz. Nici nu-ţi imaginezi ce beneficii imense aduc sănătăţii 5-10 minute de mers desculţ.

O poţi face afară, pe iarbă, nisip sau asfalt, atunci când temperaturile sunt prietenoase, dar şi în casă. Beneficiile sunt aceleaşi.

Ce se întâmplă în organism atunci când mergi cu picioarele goale

Ideea că tălpile au contact direct cu organele corpului a fost preluată din medicina tradiţională chineză. Această conexiune între diferitele puncte de pe tălpi şi organe se realizează prin intermediul unor canale prin care circulă energia vitală din corp, numite meridiane. Această energie vitală se face vinovată' de funcţionarea în parametri optimi a organelor interne.

Stimularea meridianelor prin intermediul punctelor din talpă este, aşadar, la îndemâna oricui prin mersul desculț. Mersul cu picioarele goale nu este altceva decât un masaj binefăcător al tălpilor, nu doar relaxant, dar și extrem de sănătos și o sursă valoroasă de alimentare a organismului cu energie.

Organismul nostru funcționează datorită sistemelor bine-cunoscute: sistemul nervos, digestiv, respirator, sanguin, limfatic etc. Medicina asiatică acordă o importanță crescută și unui alt sistem pe care noi, europenii, avem tendința să-l ignorăm: sistemul energetic. Acesta este alimentat prin intrări' răspândite pe toată suprafața corpului, iar punctele de pe talpă reprezintă și ele astfel de intrări'. Prin acestea este captată energia vitală, care irigă toate organele, condiție esențială pentru a avea un corp sănătos și, în egală măsură, o minte sănătoasă.

Beneficiile mersului cu picioarele goale

5-10 minute de mers desculț zilnic ameliorează considerabil:

– Stresul și anxietatea;

– Hipertensiunea;

– Sindromul premenstrual;

– Durerile musculare și articulare;

– Insomniile și apneea de somn;

– Ritmul cardiac;

– Artrita reumatoidă;

– Astmul și problemele respiratorii;

– Tulburările digestive;

– Tulburările hormonale.

Totodată, mersul cu picioarele goale stimulează imunitatea și este benefic în mod special persoanelor diabetice întrucât reglează nivelul glucozei din sânge. De asemenea, această acțiune permite descărcarea excesului de ioni pozitivi din corp, particule electrice care obosesc organismul.

Reflexologii susțin chiar că masajul regulat al tălpilor permite autovindecarea, întrucât ajută la armonizarea energiei interne. Dacă nu ai timp sau resurse materiale pentru a face regulat ședințe de reflexoterapie, apelează la cea mai la îndemână metodă – mersul cu picioarele goale. Începe cu 5-10 minute zilnic și mărește progresiv timpul dedicat acestei acțiuni.

Cum amplifici beneficiile mersului desculț

Pentru îmbunătățirea stării de sănătate, atât fizică, dar și mentală, pe lângăc ele câteva minute de mers pe jos zilnic va trebui să mai respecți câteva lucruri: să mănânci sănătos, să ai o atitudine mentală pozitivă, să respiri profund, să meditezi, să iubești și să (te) accepți.

Tu obișnuiești să mergi desculță? Ai observat până acum vreunul dintre beneficiile mersului cu picioarele goale?

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate