Măncămirea ochilor poate fi semnul unei conjunctivite

Mâncărime de ochi – cunoscută în termeni medicali, drept prurit ocular, această senzație de mâncărime la nivelul ochilor, însoțită de cele mai multe ori de ochi roșii și pleope umflate, este un simptom destul de comun, însă poate reprezenta  o problemă majoră și o sursă de anxietate pentru pacienți, pentru că le afectează adesea calitatea vieții lor.

mancarime de ochi

De cele mai multe ori, mâncărimile la ochi sunt cauzate de conjuctivită, bacterii sau  alergii. O substanță iritantă (numită alergen) – cum ar fi polenul, praful si parul de animale – determină eliberarea de compusi numiți histamine în tesuturile din jurul ochilor, ceea ce duce la mâncărime, roșeață și umflături.

Frecarea ochilor nu reduce senzația de mâncărime, ci din contră o poate agrava. Alergiile la  ochi se prezintă  într-o mulțime de forme și mărimi și pot fi sezoniere sau perene.

Alergiile sezoniere provoacă conjunctivită alergică. Sunt mai frecvente primăvara și toamna și este cauzată de numărul de polen ridicat și expunerea la alergeni in aer liber, cum ar fi iarbă ș buruieni.

Alergiile perene, pe de altă parte, sunt prezente pe tot parcursul anului și sunt cauzate de lucruri, cum ar fi mucegai și praf.

Mâncărime de ochi. Simptome

  • mâncărime apărută datorită inflamaţiei produse de o conjunctivită care nu afectează vederea

Citește continuarea în Dicționarul medical

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate